Като всеки един приказен свят и този на най-популярния увеселителен

...
Като всеки един приказен свят и този на най-популярния увеселителен
Коментари Харесай

10-те най-добре пазени тайни за „Дисниленд“

Като всеки един баснословен свят и този на най-популярния увеселителен парк крие своите съкровени секрети.

Ще ви въведем в историята на вдъхновяващото завещание на Уолт Дисни, разкривайки ви 10-те най-добре защитавани секрети за „ Дисниленд “.

1. Пейката, от която потегля всичко

 10-те най-добре защитавани секрети за

За да бъде почетен мигът, който ще остане в историята като момента на зараждането на концепцията за увеселителния парк, основателят му решил да отдаде нужната чест на мястото, където го осенила тя. Един ден, до момента в който Уолт Дисни се радвал на прелестното време от скамейка в Грифит Парк, намираща се напълно покрай студиото му, го озарила концепция.

Той решил да направи баснословен свят, в който дребни и огромни да се забавляват дружно. Моментът бил толкоз значим, че Дисни обезпечил пейката да бъде донесена в „ Дисниленд “ след неговото изграждане. И до през днешния ден тя може да бъде открита в парка – ще я познаете по кафявата табела, прикрепена за нея.

2. „ Дисниленд “ омайва вашето подушване

 10-те най-добре защитавани секрети за

Оказва се, че както множеството супермаркети употребяват миризмите на прясно изпечен самун, с цел да възбудят апетита ви, по този начин и увеселителните паркове Disneyland омайват вашето подушване.

Разнообразните ухания, витаещи в парка, варират от мириса на море, приближаващ от Карибски пирати до извънредно вкусните печива, които можете да откриете на основната улица.

3. Тайната стая в замъка на Пепеляшка

 10-те най-добре защитавани секрети за

Вероятно не сте чували за съществуването на загадка стая в един от най-популярните крепости в света, а точно този на Пепеляшка, намиращ се на територията на увеселителния парк „ Дисниленд “. Малко преди да почине, притежателя на парка решил да построи скрито помещение, предопределено за него и неговото семейство.

Теракот от 24-каратово злато и вълшебен огледала, удвояващи облика – елементи, които са единствено част от уникалността на стаята. Смъртта му обаче зародила преди да бъде приключен страхотният план и за жал Дисни по този начин и не съумял да пренощува там.

4. Двете скрити вероятности на фонтана на Пепеляшка

 10-те най-добре защитавани секрети за

Ако сте ходили до в този момент в „ Дисниленд “, най-вероятно сте минали около красивия шадраван на Пепеляшка. А направи ли ви усещане, че по лицето на Disney принцесата е изписана нетипична горест? Вместо да се чудите за какво с фигурата архитектите са се пробвали да изобразят тъжната Пепеляшка, то тогава ще ви издадем дребната им загадка.

Малките дечица, препускащи щастливо към фонтана виждат от своята височина, че принцесата в действителност се усмихва. Те харесват статуята, тъй като ясно виждат изражението на младата Пепеляшка. За да се уверите в истинността на този факт, идващия път можете просто да се наведете и да видите лицето на в действителност радостната принцеса.

5. В парка пускат котки, които да ловуват

 10-те най-добре защитавани секрети за

Нека новината не доближава до огромните уши на Мики Маус, само че е редно да споменем, че увеселителният парк е дом на особено подбрани котки. Тяхната роля идва през нощта, когато е належащо да заловят всички мишки, които пречат на положителното превозване на посетителите.

Служителите на парка се отнасят извънредно добре с бездомните животинки, като ги хранят, имунизират и кастрират. Значението им е толкоз огромно, че даже сега съществува уебсайт, отдаден единствено и само на тях. Можете да разгледате изявленията на Disneylandcats.com.

6. Прозорецът, който постоянно свети

 10-те най-добре защитавани секрети за

Частният апартамент на Уолт Дисни, намиращ се на основната улица на „ Дисниленд “ бил едно от обичаните места на филмовия продуцент. След неочакваната му гибел обаче, околните му решили по някакъв метод да почетат наличието на духа му в увеселителния парк.

За да основат визията, че той постоянно е там, още от неговата кончина оставили лампата в жилището му да свети, а прозорецът, постоянно да осветява основната улица на парка.

7. Забрана за полети над „ Дисниленд “

 10-те най-добре защитавани секрети за

В разследване на злополучния случай, случил се в Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година, бива издадена възбрана за полети над увеселителния парк „ Дисниленд “.

Атентатът породи забраняването на прелитащи самолети в радиус от три благи от известния палат на Пепеляшка. С тази мярка била от елементи лимитирана опцията за осъществяването на набези от въздушното пространство.

8. Кошчетата за отпадък в „ Дисниленд “

 10-те най-добре защитавани секрети за

Знаехте ли, че е изчислено с акуратност къде да се намират кошчетата за отпадък в увеселителните паркове „ Дисниленд “? Като под тъкмо несъмнено имайте поради, че в реалност Уолт Дисни е сметнал на какво разстояние от щанда за хот-дог да се намират те.

За задачата той преброил какъв брой крачки са нужни на човек, с цел да изяде един хот-дог. След дългите пресмятания продуцентът заключил, че до двадесет и петата крачка на клиента ще му бъде нужен панер за боклуци.

9. Дисниленд и експлозивите

 10-те най-добре защитавани секрети за

Съвсем всекидневно нещо е да видите грандиозна заря, осветяваща най-популярният увеселителен парк в света. Едва ли обаче сте предполагали, че след Американската войска точно „ Дисниленд “ е най-големият потребител на експлозиви в Съединени американски щати.

Количеството фойерверки, които парка употребява е доста, а представлението, което обезпечава на своите посетители е в действителност впечатляващо!

10. Черепът от Карибски пирати е същински

 10-те най-добре защитавани секрети за

Никога не сте предполагали, че основателите на парка ще изберат да сложат черепни остатъци от същински човек, вместо добре направен пластмасов сурогат, нали? Въпреки вашите и нашите упования, за направата на декорацията с типичния за логото на Карибски пирати череп, дизайнерите решили, че украсата ще бъде по-трайна, в случай че бъде същинска.

За задачата се обърнали към здравно учебно заведение и избрали човешки скелет, с който да изобразят логото. Говори се, че в следствие са подменили черепа с фалшификат, само че са оставили човешки кости изпод. Къде е истината обаче – в никакъв случай няма да разберем.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР