Като пример за впечатляваща архитектура и функционалност новата спортна зала

...
Като пример за впечатляваща архитектура и функционалност новата спортна зала
Коментари Харесай

Община Шумен с престижна номинация за новата спортна зала Арена

Като образец за впечатляваща архитектура и функционалност новата спортна зала "Арена Шумен " е измежду номинираните от Осмото издание на влиятелните награди LUXURY Property AWARDS 2018, които ще бъдат връчени 10 октомври в балната зала на хотел Premier BW – София.

Шумен е измежду дребното градове в България, които могат да се похвалят с съвременна многофункционална спортна зала. Като архитектура и функционалност „ Арена Шумен “ е може би най-хубава след столичната, безапелационни са изпълнителите на плана. Строителството на залата се финансира с 8,5 млн. лева, отпуснати като държавна дотация от държавното управление на Бойко Борисов през август 2016 година Модерното оборудване и красивият парк към него са построени на терена на бившето военно отделение „ Пети полк “ на входа на града. Строителните действия започнаха при започване на 2017 година и залата е построена за по-малко от година и половина. Теренът на входа на Шумен, върху съборените казарми с отпаднало предопределение, през днешния ден е изменен до неразбираемост. Призрачното и рисково място зад високите зидове през днешния ден е налично и доста прелестно за посетителите.

Сградата се състои от 4 етажа и е ситуирана на 5661 кв. метра застроена повърхност. Конструкцията е от стоманобетон, със железен покрив и алуминиева фасада. За да се улесни достъпът до залата, е разширено уличното платно и са построени две нови кръгови кръстовища. Подменено е уличното осветяване с енергоспестяващо. Нощем върху красивата фасада на залата е осветлен и надписът „ Арена Шумен “ в бяла светлина. Около комплекса е построен авто паркинг с общо 350 паркоместа. Модерното оборудване дава отговор на всички условия на спортните федерации за осъществяване на местни, национални и интернационалните надпревари по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, бокс, художествена гимнастика и други, както и за организирането на културни събития, концерти, конференции, изложби и изложения. Обособени са няколко зони – за фенове, за специфични посетители, спортно-тренировъчен блок, за публицисти, коментатори и зона за техническо обслужване на постройката. Общият брой места на трибуните е 1500, включително и за хора с увреждания, а оптималният потенциал на залата е 2500 места. Има и опция за добавяне на спомагателни преносими трибуни. При провеждането на концерти и културни събития ще бъде поставяна специфична ПВЦ-настилка, която да защищава пода. Залата разполага с спомагателна зала за загряване, помещение за допинг надзор, за здравна помощ, шест съблекални с душове и тоалетни, две зали за публицисти и за конференции, магазин за спортни артикули, фитнес зала, сауна, парна баня, кафене с обособен вход. Оборудвана е с два асансьора, единият – на входа за публицистите, а другият – на входа за ВИП-гостите. Изградени са връзки за външни телевизионни станции за непосредствено предаване на надпревари, концерти и други събития.

„ Арена Шумен “ е част от повсеместен многофункционален комплекс, който ще бъде осъществен на няколко стадия. Освен модерното оборудване върху повърхност от 21 декара е построен и парк с места за отдих. За поддържане на зелените площи е построена автоматизирана поливна система. В плана е планувано да бъдат издигнати открити спортни стадиони, открит плувен басейн, детски ъгъл и хотел. Ще се построи нов жилищен комплекс и търговски обекти, които да обслужват живеещите наоколо. Със своята многофункционалност, целенасоченост и комплексност „ Арена Шумен “ е най-мащабният план осъществени през последните няколко десетилетия в Шумен. Амбициите на общинската администрация са дружно със спортния комплекс регионът да се оформи като нов градски център, който да притегля както шуменци, по този начин и гостите на града.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР