Като неверни определи в неделя министърът на транспорта и съобщенията

...
Като неверни определи в неделя министърът на транспорта и съобщенията
Коментари Харесай

Гвоздейков: Не играем заедно с „Лукойл“ за нарушаване на санкциите

Като погрешни дефинира в неделя министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков твърденията на депутата от ГЕРБ и ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев, че правителството играе дружно с " Лукойл " за нарушение на санкции на Европейската комисия (ЕК).

Нека контролните органи си свършат работата и да кажат дали това е по този начин или не е по този начин, прикани той в предаването " Защо, господин министър " в студиото на БиТиВи.

Припомняме, че в отчет на бе оповестена информация, че " Лукойл "  заобикаля глобите на Европейската комисия и цялостни с 1 милиарда $ бюджета на Кремъл за военни цели във войната с Украйна.

Според него, трябва да се премине гладко към излизането от дерогацията на руски петрол в " Лукойл Нефтохим ". Първо би трябвало да се обезпечат вероятни други доставки на сурово гориво, способи на доставки, да се обезпечи потенциал на произвеждане на рафинерията, която не може да затвори работата си с съветско сурово гориво за 3 дни, акцентира Гвоздейков. И бе безапелационен - държавното управление не е прикривало нарушаванията на " Лукойл ", свързани с дерогацията на съветски нефт.

Гвоздейков изясни, че " Лукойл " би трябвало да извършва българското законодателство и в случай че има проблем, контролните органи би трябвало да се задействат. " Лукойл " би трябвало да заявява всеки един артикул, който влиза и излиза от България, като можело да бъде елементарно проверимо.

Защо железниците ни закъсняват с близо 70 години? Гвоздейков уточни, че се работи по построяването на нова жп инфраструктура за новите преносими железници, които би трябвало да бъдат купени по Плана за възобновяване и резистентност. Ако не хванем този трен в този момент, значи, че като общество сме доста зле, сподели той.

" Български пощи " също са огромен проблем за Министерство на превоза, като се търси метод за тяхното модернизиране. В момента би трябвало да се разработят нови услуги и портфолио за " Български пощи ", сподели още министърът.

" Сглобка ", " разглобка " или нови предварителни парламентарни избори?

Гвоздейков уточни, че през цялото време държавното управление работи в неспокойна атмосфера, само че това кара министрите да бъдат по-отговорни и дейни, с цел да потвърдят, че си правят работата. Вероятно има неточности, само че дано продължим напред, прикани министърът.

По думите му грешките, които позволява персонално той е, че се доверява повече на хората, в сравнение с би трябвало. За да се върви напред, би трябвало да получаваш рецензии и да знаеш къде бъркаш, сподели Гвоздейков, който е получавал рецензии от премиера. В това някой да ти споделя къде бъркаш няма нищо неприятно, съгласно него.

Той акцентира, че Министерство на транспорта отчита дилемите си, заложени в управническата стратегия. " Аз съм част от това държавно управление, само че не знам кои са министрите, които са препоръчани и номинирани от ГЕРБ. Коректно е да се каже, че целият екип на Министерски съвет е одобряван от ГЕРБ и Политическа партия ", разяснява Гвоздейков.

Той посочи, че държавното управление се опитва да пренебрегва корупцията, защото това е главният недостатък на страната. Правителството се бори с предотвратяването на корупционния модел, безапелационен бе министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР