като музикант, илюстратор и собственик на Bare Hands Society, онова

...
като музикант, илюстратор и собственик на Bare Hands Society, онова
Коментари Харесай

Дидо Пешев рисува за Metallica, а те му взимат интервю

като музикант, илюстратор и притежател на Bare Hands Society, това място на ул. " Гурко " с най-яките авторски принтове. Не го харесваме ние - актьорът все по-стремглаво покорява и интернационалните подиуми, като печели благосклонностите на имена като Gojira, The Melvins, Мерилин Менсън и Linkin Park. Последно в този лист влязоха и колосите от Metallica.

В резултат на това на формалния уебсайт на паметната група откриваме изявление с българския актьор и - признаваме си - изпитваме сладка горделивост. Пешев стана създател на втори формален постер на легендите на хевиметъла. Интервюто е озаглавено семпло - " Да се срещнем с Дидо Пешев ". Нека се срещнем, да.
 След първото класиране за 1 клас, 460 деца ще чакат още 6 юни 2022 | Общо 10 209 деца са класирани в първото класиране за банкет в първи клас за образователната ‪2022 - 2023 година в София, оповестиха...
В изявлението актьорът споделя за ранния си живот и прави обстоен обзор на сегашната арт сцена в София, като споделя и личните си музикални инициативи.

" Израснах в малко, красиво градче покрай София, наречено Етрополе. Намира се покрай северните скатове на Стара планина тук в България. Гледката към дома ми е цялостна с красиви планини и това беше мястото, където прекарвах следобедите си, карайки колело, изследвайки нови пътеки и предприемайки други " завършения ", които всяко дете познава ", споделя той и си спомня момента, когато е намерил аудиокасети на татко си с песни на някои остарели класики като Uriah Heep, Nazareth и Deep Purple. Тогава тенис ракетата му се трансформира в негова първа " китара ".

Като по-късни въздействия Пешев загатва Queen, Meat Loaf, а по-късно другар му дава албума ReLoad и по този начин Metallica става част от живота на бъдещия актьор. Ето какво си спомня по въпроса:

" За първи път вървях на море. Представете си мен и родителите ми в нашата кола – Wartburg 353, източногерманска класика. Слушахме Fuel, до момента в който колата ни прегряваше. Трябваше да я охлаждаме на всеки 30 минути. Този албум беше моят саундтрак за лятната почивка и мисля, че това беше моментът, който промени нещо в мен – Metallica влезе в кръвта ми. "

Така началото е сложено и е въпрос на време и той самият да влезе под кожата на бандата. През 2019 година той се трансформира в първия българин, поканен да рисува за тях. Новата му творба пък е въодушевена от Spit Out The Bone и към този момент е налична в магазините на групата.

В изявлението Дидо Пешев споделя и по какъв начин е почнал да свири на китара и по кое време е образувана първата му група. Спомня си и за първото си " бойно яке " - " единствено с една нашивка на Metallica на гърба и череп в пламъци, който нарисувах ". Спомня си и по какъв начин е почнал да се занимава с принтове.

" Преди 15 години пристигнах в София освен да изучавам, само че най-много да направя нова група. Учих ландшафтна архитектура и доста от това, което научих там, архитектурната рисунка, ми оказва помощ даже и в този момент в процеса на изобразяване. След петата ми година тук започнахме да записваме първия си албум, да резервираме концерти и да пътуваме в разнообразни градове. Харесах етиката " направи си самичък " от групите, които слушах и чувам и през днешния ден: реализатори като Джон Бейзли от Baroness, Джейкъб Банън от Converge и доста други като Kylesa, Mastodon и Gojira. Бях въодушевен от концепцията да отпечатам тениските за моята група, да направя творбите на изкуството, да ги продавам на шоутата и да приказваме с хората, които идваха да чуят нашата група. Това беше моментът, в който взех решение да опитам. "

Отпечатахме обложката на първия ни LP и някои от стоките на групата на мои другари.

" Първият постер, който направих, беше за Kylesa, когато ги поканихме в София – незабавно по-късно Torche и Cancer Bats ", спомня си Пешев.

По-нататък в обширното изявление той показва пред почитателите на Metallica български групи, които харесва. " Някои от значимите реализатори тук от 90-те бяха групи като Babyface Clan и Panican Whyasker. Тези групи повлияха доста на различната сцена тук. Можете също да ревизирате Les Animaux Sauvages, в случай че обичате електро/минималуейв/постпънк. В хардкор сцената значими групи от началото на 90-те бяха Face Up (Vendetta) и Last Hope, в които в този момент сега се включвам на китара. Цялата тази сцена стартира във Варна преди години и мога да кажа, че към момента е тук поради тях. За почитателите на хардкор, пънк и малко по-тъмни мелодии мога да препоръчам Outrage, Indignity, BFDM, Adult Crush и Expectations. Другата група, в която също изсвирвам, се споделя Nocktern (ако читателите са почитатели на тежки китари, смесени с ниски синтезатори и електро) ", споделя българският актьор. Не пропуща да спомене и графити художниците. Цялото изявление може да намерите, а се намира в София, на ул. " Гурко " 27.



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР