Като лобист срещу развитието на зимния туризъм в България се

...
Като лобист срещу развитието на зимния туризъм в България се
Коментари Харесай

Тази евродепутатка била виждала Пирин само на снимка, но лобира срещу зимния туризъм в България

Като лобист против развиването на зимния туризъм в България се изявила австрийската евродепутатка Карин Каденбах от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Това се приказва в Брюксел, откакто в сряда Каденбах насочи въпрос за Пирин към министъра на околната среда и водите Нено Димов, написа " Труд ".

Той бе в Екологичен потенциал, където показа целите на българското европредседателство в екологичната сфера пред Комисията по околна среда. Според очевидци в залата, евродепутатката е четяла деликатно написания й въпрос, преди да го насочи към Димов. Питането преповтаря операциите на българските зелени, които от години стопират развиването на зимния туризъм у нас в интерес на задгранични ползи.

“Виждала съм този парк (Пирин – б.а.) единствено на фотография, само че има необятни групи, които са загрижени за бъдещето му”, сподели Каденбах. След това изрече тезата на зелените, че след решението на кабинета от 28 декември може да се строи в над 40% от Национален парк “Пирин”.

Проверка на “Труд” е посочила, че през 2013 година Карин Каденбах е била вносител на предложение за обща резолюция по отношение на макрорегионална тактика за Алпите. Документът приканва Европейска комисия да “представи съответен проект за деяние за района за превъзмогване на структурните ограничавания на планинските територии и основаване на подобаващи условия за стопански напредък и дейно обществено и териториално сближаване”. Накратко – икономическо развиване на Алпите.

Според сътрудници на евродепутатката, измежду които и българският представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки, става дума за отбрана на ползите на алпийските страни в зимния туризъм. От години обстоятелствата демонстрират, че Швейцария и Австрия ще бъдат наранени, в случай че нашата страна развие бранша, защото цените тук са по-ниски, а обслужването и естествените дадености с нищо не отстъпват на алпийските курорти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР