Като кмет ще гарантирам, че мнозинството в Столичния общински съвет

...
Като кмет ще гарантирам, че мнозинството в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Няма да има строителство в Борисовата градина, заяви Фандъкова

Като кмет ще подсигурявам, че болшинството в Столичния общински съвет ще поддържа най-консервативния метод за Подробен организационен проект /ПУП/ на Борисовата градина - никакво строителство. Ако това не се случи, ще върна решението. Това съобщи през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Като чета заглавия в медиите за Борисовата градина, и ми се изправя косата - застрояване, презастрояване. Няма да има такова нещо. Столичната община има ясна и безапелационна позиция, уточни кметът Фандъкова.
Вчера общинският консултант от ДСБ Марта Георгиева съобщи в медиите, че "в Борисовата градина ще се строи, и то доста ".

Ще се застроява, в случай че тези общински съветници, които пишат тези неща, гласоподават да се застроява. Те са общински съветници, политици, те взимат решения. Ако подсигуряват да поддържат най-консервативния метод, аз ще им благодаря, сподели Фандъкова.
Днес от 17.30 ч. в Университета за архитектура, строителство и градоустройство ще се състои първото публично разискване на плана за Подробен организационен проект на Борисовата градина. Автор на плана на Подробен устройствен план е арх. Атанас Ковачев и неговото студио.

Кметът Фандъкова напомни, че планът на арх. Ковачев завоюва след конкурс за избор на архитект и това е най-консервативният от всички планове за Борисовата градина, взели участие в състезанието. Едва след публичното разискване, тази вечер следва разискване в общинския съвет, сподели Фандъкова. Моята позиция като кмет, която ще пазя, е безапелационна и ясна. Запазване на Борисовата градина и гарантиране неналичието на застрояване, сподели кметът. Тя ще упорства "Спортна София " и конната база да си останат там, където са сега. "Никакви климатични учебни заведения, няма нужда от такова нещо ", сподели кметът.

Фандъкова е безапелационна, че стадионите имат потребност от рационализация, само че реконструкцията им би трябвало да бъде в съществуващите терени, с цел да няма никакво строителство и разширение в Борисовата градина.

За автокъща "Капитолия ", помолих районния кмет /Мария Ачкова, ДСБ/ да премахнем дружно автокъщата, само че не получихме кой знае каква поддръжка - да не кажа - никаква, сподели кметът Фандъкова. Затова тя е упълномощила на арх. Влади Калинов, шеф на Дирекцията "Строителен надзор " в НАГ, да издаде заповед за премахването й. Но тя в този момент се апелира, заяви кметът. Фандъкова съобщи, че автокъщата няма място в Борисовата градина и че на нейно място е заложено построяването на под земята паркинг. Сградата, която е от горната страна, е дребна, в случай че преценяват, че може да се трансформира в музей или различен тип атракция, мисля че няма нищо неприятно, означи кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР