Като истинско момиче със забързано градско ежедневие Галя рядко успява

...
Като истинско момиче със забързано градско ежедневие Галя рядко успява
Коментари Харесай

Закуска с киноа и шоколад

Като същинско момиче със забързано градско всекидневие Галя рядко съумява да отдели повече от половин или един час " над котлона ". Тя обича да опитва със здравословната кухня и постоянно съумява да реализира резултата " уау " даже с най-бързите и лесни предписания. Нейната задача е да въодушевява повече хора да се хранят вкусно и осъзнато, без кухнята да се трансформира във втора работа. Още нейни предписания ще намерите в блога й – Gali Tastes. Днес Галя ни споделя тайната си за вкусна и здравословна закуска.

Днес ви представям една здравословна закуска, която желая да споделя от известно време, а точно – закуска с киноа и шоколад.

Винаги съм се чудела по какъв начин да варирам закуските. Обичам чия с плодове и овесени ядки, само че почтено казано, ми омръзват. А напълно до неотдавна дори не си представях, че киноа може да се употребява и сладка . Тогава пробвах рецептата за киноа с кисело мляко на началник Манчев, която незабавно стана една от обичаните ми закуски.

Киноа е богат източник на калций, калий, магнезий, натрий, фосфор, желязо, мед, цинк, селен, витамини от групата В, а също по този начин и А, С, Е. Затова мисля, че това е съвършеното начало за един работлив ден.

А закуската с киноа можете да пригодите по ваш усет. Самата киноа можете да приготвите по няколко метода – да я сварите непосредствено или да я запечете за няколко минути преди този момент, с цел да получите по-опушен усет . По предпочитание можете да добавите ядки, стафиди, сушени плодове, семена (чия, ленено, конопено) или протеин на прахуляк. Можете да добавите в допълнение кленов сироп или какао за по-наситен усет или да добавите прясно/кисело мляко, за по-лека консистенция. А малко настъргана лимонова или портокалова кора ще освежи изцяло десерта.



Този път използвах киноата на La Garone, която от известно време виждам в магазина. Не единствено е цветна и занимателна, само че и ми хареса като артикул. Готви се елементарно и опаковката не е цялостна с дребните камъчета , които нормално намираме в пакетите със зърнени храни. Ако желаете да разберете повече за киноата и от кой момент е толкоз известна като суперхрана, ви предлагам да прочетете тази статия. Аз персонално не знаех, че това е артикул, прочут още на античните инки . Те наричали киноата: „ майката на всички зърна “.

А ето и рецепта, въодушевена от блога за бързи и лесни рецепти Minimalist baker, който проследявам с огромен интерес.

Вижте я и я пробвайте...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР