Като говорим за консултации, говорим за диалог. Такъв в момента

...
Като говорим за консултации, говорим за диалог. Такъв в момента
Коментари Харесай

ПП за консултациите при президента: Диалог няма

" Като приказваме за съвещания, приказваме за разговор. Такъв сега очевидно няма. "

Така шефът на правната комисия в Народното събрание и народен представител от Политическа партия Милен Матеев разяснява решението на президента Румен Радев да приключи консултациите с политическите партии, макар че тази на премиера Кирил Петков и Българска социалистическа партия не се явиха през вчерашния ден и желаеха пролонгация.

За мен това е едно необичайно пояснение от страна на президента на конституцията, защото в нея се споделя, че мандатът се връчва, когато са извършени съвещания с парламентарните групи, а такива още не са извършени и то с две от най-големите парламентарни сили. Часовете и денят за съвещания не са написани в конституцията. Ние сме изпратили писмо и сме споделили за какво не сме отишли, поискали сме пролонгация, която е рационална, настоя Матеев.

Вчера " Промяната " и Българска социалистическа партия отхвърлиха да отидат на съвещания при президента, защото те съвпадаха като час със съвещанието на комисията по финанси в Народното събрание, на което се гледаше държавния бюджет. Те желаеха от президента друга дата, като в началото се говореше, че тя ще е в петък, откакто Радев се върне от Испания, закъдето отпътува за среща на върха на НАТО. По-рано през днешния ден обаче той разгласи, че няма да продължи консултациите и ги приключва, макар че не е приказвал с Политическа партия и Българска социалистическа партия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР