Като част от нова програма за партньорство с правителствени агенции

...
Като част от нова програма за партньорство с правителствени агенции
Коментари Харесай

Microsoft инвестира 1 млрд. долара в Малайзия

Като част от нова стратегия за партньорство с държавни организации и локални компании в Малайзия, Microsoft Corporation ще влага 1 милиарда $ в страната през идващите пет години, съобщи в понеделник министър-председателят на югоизточната азиатска страна.

Съобщението за това, каква ще бъде най-голямата инвестиция на американския софтуерен колос в Малайзия, идва откакто страната през февруари даде условни утвърждения на Microsoft, Гугъл, Amazon и държавната телекомуникационна компания Telekom Malaysia

Това се случва и откакто през предходната година в страната се следи спад на директните задгранични вложения (ПЧИ) с 68%, което е най-голямото намаляване в Югоизточна Азия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американският софтуерен колос Microsoft откри скрито цент...

Малайзия се отбрани като капиталова дестинация, като неотдавна финансовият министър съобщи, че търси метод да предлага тласъци с цел да притегли повече ПЧИ.

Той съобщи, че вложенията от тези снабдители на облачни услуги ще бъдат сред 12 и 15 милиарда рингита (2.91 милиарда до 3.64 милиарда долара) през идващите пет години.

Като част от самодейността Bersama Malaysia, Microsoft ще сътвори своя първи " център за данни " в Малайзия, с цел да ръководи данни от разнообразни страни, сподели министър-председателят Мухиидин Ясин на събитие отбелязващо старта на програмата.

" Предстоящият център за обработка на данни ще промени играта за Малайзия ", съобщи изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Жан-Филип Куртуа в изказване, добавяйки, че ще разреши на държавното управление и бизнеса да " трансформират " своите интервенции.

По програмата Microsoft също по този начин ще подкрепи до един милион малайзийци в придобиването на цифрови умения до края на 2023 година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР