Като алтернатива на традиционното редовно следване Виенският университет е създал

...
Като алтернатива на традиционното редовно следване Виенският университет е създал
Коментари Харесай

Виенският университет обяви прием за студенти над 55 години

Като опция на обичайното постоянно следване Виенският университет е основал специфична образователна стратегия за студенти над 55 години, която е обединил под името Studium Generale. Именно по този начин през средновековието са се наричали висшите учебни заведения, преди да се появи наименованието "университет ". От март 2019 година Виенският университет открива специфична стратегия за пенсионери.

Целта на структурата е осмисляне на живота на възрастните хора посредством подкрепяне на интензивността, физическото и психическото здраве и обществената реализация, а по този начин също даването на опция на хората от възрастовата група 55+ да задълбочат общата си просвета и да проучват научни и публични проблеми. Именно тези тематики постоянно са измежду главните ползи на популацията, което е завършило дейната си трудова активност. По време на следването си възрастните хора ще могат да учат това, с което постоянно са желали да се занимават, само че не са имали време.

Учебната стратегия е разграничена на 12 модула от разнообразни области на науката, измежду които са да вземем за пример социология, информационни науки, молекулярна биология, право, философия и теология. Бъдещите студенти не са задължени да завършат цялостния курс на образование. Те могат да посещават единствено обособени модули в границите на един учебен срок, да завършат всички 12 модула за период от 4-6 семестъра или да завършат следването си със степен Master of Art. За магистърската степен са планувани три спомагателни семестъра със семинари, както и написването на магистърска работа и полагането на изпит.

Цената на следването е 4800 евро, а за магистърската стратегия се заплащат в допълнение 1200 евро. Желаещите да се запишат за един учебен срок и единствено за един модул ще заплащат 420 евро, отбелязва БНР. Обучението ще се организира на немски език, а претендентите могат да подават заявки за записване от декември 2018 година

Днес във Виенския университет учат над 90 000 студенти, 25 % от които са чужденци от над 120 страни. 15-те факултета оферират над 180 стратегии за степен бакалавър, магистър и лекар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР