Катар ще бъде гостоприемен домакин на световното първенство по футбол.

...
Катар ще бъде гостоприемен домакин на световното първенство по футбол.
Коментари Харесай

Катар приветства всички фенове на футбола

Катар ще бъде гостолюбив хазаин на международното състезание по футбол. Всички почитатели, без значение от пол, раса и вяра са добре пристигнали в страната, с цел да поддържат тимовете си.

Това обръщение не престават да насочат от ФИФА към целия свят, две седмици преди началото на Мондиала. Критиките от западните общества за незачитането на човешките права, корупцията и неприятните условия на работа в Катар не стихват. Реалността обаче е друга, считат от ФИФА.

Генералният секретар на централата Фатма Самура увери, че в последните години страната прави непрестанни стъпки в вярната посока, що се отнася до усъвършенствания в обществен проект и увери, че почитателите на футбола няма да се усещат неприятно по време на Мондиала.

" За първи път всички тимове ще са в един град и всички последователи ще са дружно на едно място. Ще могат да честват дружно, да пеят, да се веселят и да изпратят позитивно обръщение към света, без значение от расата, религията, общественото състояние или половата ориентировка ", показа тя.

На дневен ред остават други тематики, които тревожат ентусиастите и Запада. Хомосексуалността е противозаконна в страната, а потреблението на алкохол ще бъде отчасти неразрешена. Мондиалът стартира на 20 ноември.

Автор: Стефан Георгиев

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР