Каталунският регионален премиер Ким Тора започна тази сутрин 48-часова гладна

...
Каталунският регионален премиер Ким Тора започна тази сутрин 48-часова гладна
Коментари Харесай

​Регионалният премиер на Каталуния започна двудневна гладна стачка

Каталунският районен министър председател Ким Тора стартира тази заран 48-часова гладна стачка в символ на взаимност със арестуваните политици от региона, съобщи ТАСС, като цитира в. " Вангуардия ".

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Тора ще се въздържа от храна до вторник в символ на взаимност с намиращите се в пандиза каталунски политици, против които е заведено дело за фракционизъм. По-рано четирима от тях оповестиха гладна стачка в пандиза в символ на митинг против решения на съда, засягащи поддръжниците на каталунската самостоятелност. Гладна стачка в пандиза оповестиха някогашните депутати от районния каталунски парламент Жорди Санчес и Жорди Турул, както и някогашните районни министри Жозеп Рул и Жоаким Форн.

На 1 октомври 2017 година в Каталуния беше създаден референдум за разединение от Испания, който централното държавно управление разгласи за противозаконен. По-късно същия месец районният парламент разгласи самостоятелност. В резултат част от сепаратистките водачи бяха задържани, а някои избягаха от Испания. Те са упрекнати в подстрекаване към протест и разхищаване на държавни средства, напомня ТАСС. Процесът против тях може да стартира при започване на идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР