Каталунски кметове демонстрираха в Брюксел в подкрепа на уволнения от

...
Каталунски кметове демонстрираха в Брюксел в подкрепа на уволнения от
Коментари Харесай

Каталунски кметове демонстрираха в Брюксел в подкрепа на Карлес Пучдемон

Каталунски кметове демонстрираха в Брюксел в поддръжка на уволнения от испанското държавно управление районен министър председател Карлес Пучдемон .

В Брюксел, той изиска Европейския съюз да признае резултата от оповестения от Мадрид за противозаконен референдум за самостоятелност. Пучдемон се разгласи за министър председател в заточение и прикани всички сепаратистки обединения в Каталуния да се обединят за идните на 21 декември районни избори:

Испанската страна прави брутална принуда и в случай че не се борим против нея дружно, то испанската страна може да завоюва тази борба.

Каталунските разколнически партии не можаха да се спогодят за единна листа за присъединяване в районните избори през декември, съобщи Ройтерс. Те имаха период до среднощ да записват обединения преди вота, само че двете основни сили, които образуваха алианс, с цел да ръководят региона през последните две години, не съумяха да реализират в точния момент единодушие за нов пакт.

Развитието на рецесията в Каталуния ще показват пред парламентите на Испания и Белгия министър председателите на двете страни - Мариано Рахой и Шарл Мишел .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР