Катаджиите вече няма да гонят като пъдари тировете от магистралите

...
Катаджиите вече няма да гонят като пъдари тировете от магистралите
Коментари Харесай

Солени глоби гонят тировете от магистралите по празниците


Катаджиите към този момент няма да гонят като пъдари тировете от автомагистралите и първокласните пътища по време на празници. Нарушаването на възбраната за придвижване на тежките камиони към този момент ще бъде грижа на самите транспортни компании поради нови тежки санкции, които влизат в действие от март.

Ако камионджия бъде хванат да кара по време на възбраната, той ще остане за месец без брошура, ще заплати 300 лв. санкция, а регистрацията на камиона ще бъде прекъсната.

Новите ограничения са заложени в заповед на Агенция “Пътна инфраструктура”, която важи за цялата 2019 година Самите наказания са планувани в Закона за придвижване по пътищата от 2017 година, само че на процедура не са прилагани.

Досега при налагане на краткотрайна възбрана за придвижване от КАТ имаха ангажимент да обезпечат място, където тировете да спрат, с цел да изчакат отминаването на ограничаването. Вече шефовете на водачите би трябвало да ги осведомят за възбраните или да им обезпечат място, където да изчакат, до момента в който има възбрана за придвижване по натоварените пътища в почивните дни.

Новите правила ще бъдат тествани за пръв път този петък, който е последният работен ден преди националния празник 3 март в неделя. Затова почивен ще е и понеделник. Така в петък ще има възбрана тировете да се движат по автомагистралите от 16 до 20 ч. Тежкотоварните коли няма да могат да минават и по пътищата от Ребърково до Ботевград, Ботевград до Кулата, пътен възел Коритна до Шумен, Русе - Търново, Калотина - София, околовръстното на София, Варна - Бургас и пътя Бургас - Царево. Забраната няма да важи за коли, пренасящи рискови или живи товари, както и бързоразвалящи се артикули.

Същата възбрана ще е в действие, само че от 14 до 20 часа и на 4 март, понеделник. Забраната ще важи и на Великден, Гергьовден, 24 май, 6 и 22 септември, както и Коледа. Тя ще е в действие всеки петък и неделя и през летния сезон - от 1 юни до 15 септември, само че неразрешените за тирове сектори ще са други
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР