Късно снощи областният лидер на Движението за права и свободи

...
Късно снощи областният лидер на Движението за права и свободи
Коментари Харесай

Първо в BulNews! Метален глас заплаши Борко Банчев, поиска да не участва в изборите във Враца

Късно нощес регионалният водач на Движението за права и свободи във Врачанско Борислав Банчев е бил застрашен по телефона, научи първо организация BulNews. Около 22.30 часа политикът е бил на терасата на ресторант „ Хемус “ в града, когато получил позвъняване от прикрит номер.
Преправен глас го предизвестил, че ще би трябвало да се откаже от изборите в неделя, другояче щял да пострада. Банчев бил в компанията на още хора, които станали очевидци на опасността. Днес той е подал тъжба в полицията, с цел да стартира следствие кой и за какво се пробва да изкара от играта дългогодишния политик.
През последната седмица това е вторият случай, когато неизвестен звъни от прикрит номер и насочва закани към него. Миналата неделя, още веднъж късно вечерта, до момента в който Банчев бил вкъщи си, получил позвъняване и железен глас му предложил да спре да се занимава с общинските избори, защото в противоположен случай ще пострада. По време на диалога били употребявани думи, присъщи за други региони на страната, което може да значи, че заканите не идват от локални хора.
Още на другия ден водачът на локалното Движение за права и свободи си наел защита, която да го следва по време на предизборната акция.
Заплахите към Борислав Банчев евентуално са поради лансираната от него коалиция „ БАСТА “, която има лична листа за общински съветници. Организацията няма собствен претендент за кмет на Враца и затова поръчителите на офанзивата евентуално ще се търсят измежду хората, които се усещат застрашени да не влязат в локалния парламент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР