Късно снощи нидерландският парламент е одобрил позицията на нидерландското правителство,

...
Късно снощи нидерландският парламент е одобрил позицията на нидерландското правителство,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: До дни очакваме решение на Австрия за Шенген

Късно нощес нидерландският парламент е одобрил позицията на нидерландското държавно управление, с която страната дава цялостна поддръжка на България за пълноправно участие в Шенген. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. По думите му по този метод остава само позицията на Австрия.

Според Стоянов диалозите са извънредно интензивни както сред България и Австрия, по този начин и сред Румъния и Австрия. В диалозите вземат участие и европейски институции, ангажирани в този развой. Министърът изрази вяра в най-скоро време още в идващите дни, да има решение и от страна на Австрия. По думите му това надали ще се случи преди Нова година. За нас по-важното е решението на Австрия, а не е толкоз значимо дали ще пристигна преди или след Нова година, разяснява Стоянов.

По мотив арестувания в Ирландия български транспортен съд, на който бяха открити опиати, министърът на вътрешните работи сподели, че няма постъпила нова информация. Текат интензивни диалози с Ирландия, осведоми още Калин Стоянов.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР