Късно снощи край украинската столица Киев бе извършено покушение срещу

...
Късно снощи край украинската столица Киев бе извършено покушение срещу
Коментари Харесай

Опитаха да ликвидират вероятен атентатор срещу Путин

Късно нощес край украинската столица Киев бе осъществено нападение против чеченец, който Русия упреква, че е възнамерявал да убие президента Владимир Путин, съобщи ТАСС. При нападението, осъществено на железопътен прелез в покрайнините на Киев, е убита украинската брачна половинка на чеченеца, а самият той е ранен, само че жив.

Амина Окуева и Адам Осмаев пътували в автомобил, против който било стреляно от шубраци наоколо до жп прелез отвън Киев, оповестиха съветниците в украинското Министерство на вътрешните работи Антон Геращенко и Зорян Шкиряк в обособени постове във Фacebook. Амина Окуева е умряла от раните си, а Адам Осмаев е ранен, само че жив, посочи Геращенко.

Това е вторият опит за ликвидиране на Осмаев тази година, означават организациите. През юни той оцеля при нахлуване на стрелец, който при ответния огън бе ранен и погубен от Окуева.

Руските управляващи упрекват Осмаев, че през 2012 година е взел участие в скрит план на ислямистки бунтовници да убият Путин с бомба в центъра на Москва.



Осмаев и Окуева са известни фигури в Украйна. Те бяха доброволци в украинската войска в спора с проруските бунтовници в Източна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР