Касационният съд в Италия потвърди присъдата от половин година затвор

...
Касационният съд в Италия потвърди присъдата от половин година затвор
Коментари Харесай

Съд потвърди присъдата срещу Орнела Мути за провален спектакъл

Касационният съд в Италия удостовери присъдата от половин година затвор и санкция против известната италианска актриса Орнела Мути за провален театър в град Порденоне и за показване на подправено здравно удостоверение, съобщи организация АНСА, представена от ТАСС.

По този метод висшата правосъдна инстанция дефинитивно удостовери решението на апелативния съд от месец юли 2017 година, който смекчи наказването. То бе кратко от 8 месеца затвор на 6 месеца. Актрисата може да избегне престоя си зад решетките, в случай че заплати наказателна клауза на театъра в размер на 30 хиляди евро.

Администрацията на театъра подаде правосъден иск против Мути, като я уличи в показване на подправено здравно удостоверение, което я освобождаваше от задължението ѝ да се яви на сцената в режисура, планувана за 10 декември 2010 година. За нейната работа хонорарът ѝ беше 25 хиляди евро. Но по-късно се обясни, че същата вечер Мути е била посетител на благотворителна вечеря в Санкт Петербург дружно с американския артист Кевин Костнър.

Мути към този момент сервира своите извинения на публиката. Актрисата изясни, че нейното заболяване /ларингофарингит/ не ѝ разрешило да се яви на работа и да употребява гласните си струни. А на благотворителната вечеря в интерес на заболели деца не ѝ се налагало да приказва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР