Картофите се използват при приготвянто на най-различни ястия. А дали

...
Картофите се използват при приготвянто на най-различни ястия. А дали
Коментари Харесай

Сокът от картофи прочиства тялото и ни прави красиви

Картофите се употребяват при приготвянто на най-различни ястия. А дали сте се пробвали да употребявате сока от тях? Сокът от картофи е с изключителни изгоди изключително за кожата.

Картофения сок съдържа витамини А, В, С, фосфор, желязо, калий, фибри и протеини. Ако се смеси и с други сокове, да вземем за пример плодови, лимонен сок или мед, изгодите се удвояват.

Приготвяне на сок от картофи

По принцип за приготвянето на картофен сок си употребяват червени картофи. В никакъв случай не би трябвало да са засегнати. Картофите се измиват добре и се накисват в оцетна вода. След това се измиват още веднъж и им се изстисква сокът. Сокът от сурови картофи е кисел, по тази причина може да се смеси със сок от моркови и по този начин да се одобри.

Ползи на сока от картофи

Сокът от картофи оказва помощ на кожата като:

 Коса и кожа

- отстранява петна по кожата;

- употребява се като компрес при слънчеви изгаряния, дава чувство за хладина и спокойствие;

- ежедневното използване на сока по кожата води до мекост и гладкост, като се заобикаля зоната към очите;

- понижава бръчките;

- използването на тампон, наквасен в картофен сок, оказва помощ при подпухнали очи в резултат на бодърствуване, изтощеност, стрес;

- отстранява и тъмните кръгове под очите;

- избелва кожата;

- прочиства от токсините;

- приемът на 1 чаша сок от картофи защищава от изсушаване на кожата; - може да се употребява като тоник за разчистване на кожата;

- потребен е за екземи, акне;

- придава юношески тип.

Картофеният сок се приема за детокс на черния дроб. В Япония се употребява за лекуване на хепатит. Особено потребен е при болки в ставите, ревматизъм, болки в гърба, болки в костите. Голямо преимущество е, в случай че се пие заран на гладен корем.

Сокът, подготвен от пресни и сурови картофи, е извънредно потребен за предотвратяване от рак. Полезна напитка е и за бъбреците и панкреаса. Предотвратява образуването на камъни в пикочните пътища. Може да се употребява при диабет и хипертония. Спомага за развиването на здрав и мощен организъм. Има понижаващи холестерола резултати.

Отпуска стомаха, работи добре на храносмилането и язвата. Прекомерната консумация на мазни храни води до нарушавания във функционалностите на червата. Този сок се употребява за лекуване на червата. Ако се приема като примес с плодови сокове и мед най-малко 1 ч.ч. заран преди закуска и 2-3 часа преди лягане, оказва помощ при отслабването.

Маска със сок от картофи

 Сокът от картофи прочиства тялото и ни прави красиви

За по-бързия напредък и издръжливост на косата могат да се ползват маски с картофен сок. В взаимозависимост от дължината на косата се изстисква сокът на количеството картофи, нужни за маската. Към сока се прибавя един белтък и малко мед. С масаж се нанася по косата и се престоява 2 чаша. След това се измива с малко количество шампоан.

Противопоказания за приложимост на сок от картофи

Хора, страдащи от стомашни болести, не би трябвало да одобряват картофен сок. Това може да провокира диария при някои. Сокът не трябва да бъде квалифициран от покълнали картофи. Може да се комбинира със сок от моркови, от коприва, култивиран чай и по този начин да се употребява.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР