Картофите са важна храна за милиони в цял свят. Въпреки

...
Картофите са важна храна за милиони в цял свят. Въпреки
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем картофи всеки ден

Картофите са значима храна за милиони в целия свят. Въпреки че мнозина отхвърлят картофите като висококалорична удобна храна с дребна хранителна стойност, картофите имат малко калории и цялостни с микроелементи.

Но какви резултати - позитивни и негативни - оказват върху тялото ви?
5 аргументи да ядете по 1 картоф на ден
Има доста положителни аргументи да включите картофите в здравословната си диета. Ето и ТОП 5 на тях, оповестени в изданието self.com: 1. Те с...
Прочети повече
1.            Кръвната ви захар се повишава

Картофите са цялостни с въглехидрати. Обилното им съдържание  значи, че те се одобряват за храна с огромен гликемичен %.

2.            Няма да получите доста протеин

Картофите не съдържат доста протеини. Те са единствено към 8-9% протеин на изсъхнало тегло, а порция варени картофи съдържа по-малко от 2 грама протеин. Те съдържат по-малко протеин  от други нишестени храни като ориз, царевица и пшеница. Но това, което им липсва в количество, те компенсират с качество.

Тези кореноплодни имат в състава си тип растителен елементарно усвоим протеин, който се употребява от тялото и го прави по-бионаличен от протеина, намиращ се в соята, боба и други растителни храни.
Кой и по кое време не трябва да яде КАРТОФИ
Картофите са неизменима част от българската софра. Разновидностите на ястията са в действителност доста. Можем да ги приготвим печени, пържени...
Прочети повече
3.            Калият е потребен

Въпреки че бананите се трансфораха в знак на храни с високо наличие на калий, картофите в действителност са по-богат източник на този значим минерал. Средно печен картоф има 13% от нужния дневен банкет на калий. Един междинен банан, въпреки това, има единствено 422 мг, което е 9%. Тъй като американците толкоз доста обичат картофите, те в действителност са един от най-хубавите хранителни източници на калий както за възрастни, по този начин и за деца.

4.            Изобилие от витамин С

Когато приказваме за витамин С, портокалите и други цитрусови плодове евентуално са първото нещо, което ви идва мислено. И въпреки че това са отлични източници на витамин С, картофите не са по-лоши. Един приблизително печен картоф дава 17 мг (19%) от дневните ви потребности от витамин С.

5.            Ще се запасите с витамини от група В
Най-добрите предписания с картофи, които да опитате вкъщи
Няма какво да се лъжем - картофите са ни обичани. Те са вкусни, могат да се подготвят по доста разнообразни способи, само че най-важното - храните...
Прочети повече
Картофите също са мощен детайл, когато става въпрос за доста от витамините от група В. Един огромен картоф дава към 46% от дневните ви потребности от витамин B6, както и 21% от вашите фолиева киселина (витамин B9) и ниацин (витамин B3) и 13% от вашите потребности от тиамин (витамин B1). Взети дружно, витамините от група В извършват редица сериозни задания. Тези витамини оказват помощ на разнообразни ензими да си правят работата, варираща от освобождение на сила от въглехидрати и мазнини до разграждане на аминокиселини и превозване на О2 и енергийно-съдържащи хранителни субстанции из тялото.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР