Карта на Турция, която обхваща територии и от България, е

...
Карта на Турция, която обхваща територии и от България, е
Коментари Харесай

Външно проверява карта на Турция, обхващаща български територии

Карта на Турция, която обгръща територии и от България, е поместена във фейсбук профил, обвързван с министъра на националната защита на Турция Хулуси Акар. По този мотив министърът на външните работи Екатерина Захариева е разпоредила неотложно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския дипломат Хасан Улусой.

Публикацията е била докладвана на министър Захариева в ранния следобяд в сряда. Посланикът на Анкара в София е направил инспекция и е удостоверил пред българските управляващи, че този профил няма нищо общо с министър Акар. Предполага се, че профилът се поддържа от група хора.

“Във връзка с изявления в български медии за карта на Република Турция, обхващаща територии и от Република България, поместена във Facebook профил, обвързван с Хулуси Акар, министър на националната защита на Турция, Министерство на външните работи осведоми, че още в сряда в ранния следобяд обявата бе докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя се разпореди неотложно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския дипломат Хасан Улусой”, се споделя в известие на Външно министерство.

Посланик Улусой даде обещание да даде спомагателна информация, откакто турската страна направи спомагателни инспекции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР