Карловският народен представител Веска Ненчева гушна първото бебе, родено в

...
Карловският народен представител Веска Ненчева гушна първото бебе, родено в
Коментари Харесай

Карловска депутатка обсипа Анастасия с подаръци

Карловският депутат Веска Ненчева гушна първото бебе, родено в МБАЛ „ Д-р Киро Попов ” на церемонията, отдадена на родилната помощ. Тя пристигна в Акушеро-гинекологичното поделение с дарове за Анастасия, родена на 2 януари в Карлово. Ненчева носеше още пита, върху която е изписано името на първото бебе, както и дарове, нужни в първите месеци на дребното момиченце.

Депутатката влезе от отделението при близки хора. Позволявам си да нарека другар всеки доктор, всяка акушерка и всяка санитарка в отделението, да им удостоверявам поддръжката си постоянно, когато е належащо, да им пожелая здраве, персонално благополучие, професионално задоволство и дълги години да посрещат новия живот на здрави български бебета в това поделение, сподели тя в празничното си послание към медиците, работещи в отделението.

На дребната Анастасия, която е от бунтовната Клисура, Веска Ненчева подари дрешка сис знаците на града. На майката Росица сервира красива чаша за кафе и и пожела да се радва на крепко и умерено бебе, с цел да пие на драго сърце кафето си в нея. А на бащата се поставя задачата да се грижи за хляба на фамилията, напомни Веска Ненчева и по тази причина през днешния ден му помогнах с погача, приготвена с доста внимание от майка, която също избра да роди рожбата си в АГО Карлово, сподели депутатката и подаде погачата на бащата на Анастасия.

Днес още веднъж сме дружно с лекарите, акушерките и санитарките на АГО в МБАЛ " Д-р Киро Попов " Карлово на празника на родилната помощ – Бабинден, означи Веска Ненчева.В това поделение сме родени ние, тук са родени децата ни, тук се появи на бял свят и моята дъщеричка. И за товане останах безразлична, когато през месец юли на 2018г. РЗОК - Пловдив отхвърли да изплати заработеното по клиничните пътеки в Акушеро-гинекологичното поделение в МБАЛ “Д-р Киро Попов ”, напомни националният представител.

Веднага реагирах с писмен въпрос към министъра на опазването на здравето №854-06-937/12.07.2018г.;

- посещаване на сътрудници от Здравната комисия от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в карловската болница на 18 юли 2018г..На 20 юли 2018 година от трибуната на Народното събрание насочих апел към новоизбрания шеф на НЗОК за решение на въпроса в Акушеро-гинекологичното поделение в Карлово. В резултат на това последва подписано Указание № РД-16-37/14.08.2018г. сред НЗОК и Българския лекарски съюз и макар декларираното публично мнение в региона, се оказа, че към 20.09.2018г. няма преведени пари по 11 клинични пътеки за АГО Карлово.

За това, още на същата дата 20.09.2018г. с сътрудниците, членове на Здравната комисия от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", отправихме писмена покана за незабавна среща на 28.09.2018г. към шефа на НЗОК, шефа на РЗОК - Пловдив, шефа на МБАЛ " Д-р Киро Попов " - Карлово, ръководителя на Общински съвет Карлово.

Факт е, че незабавно на идващия ден 21.09.2018г. парите по клиничните пътеки бяха преведени!

Плануваната намира се състоя на 28.09.2018г. в Народно събрание единствено с доктор Йорданка Пенкова, подуправител на НЗОК. В диалога доктор Пенкова подсигурява изплащането на парите по клиничните пътеки до привършване на правосъдните процедури, заключи Веска Ненчева.

Всичко това донесе огромно напрежение измежду обществеността и работещите в отделението - стрес, който можеше да бъде икономисан и макар него, експертите в АГО продължиха да работят и да посрещат новия живот, сподели Веска Ненчева и им благодари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР