Карлово е домакин на голям благотворителен бал за даряване на

...
Карлово е домакин на голям благотворителен бал за даряване на
Коментари Харесай

Събират средства за укрепване на къщата на Евлоги и Христо Георгиеви

Карлово е хазаин на огромен благотворителен бал за даряване на средства за възобновяване на вилата на братята Евлоги и Христо Георгиеви. На търг ще бъдат разиграни скъпи предмети.

Тя е общинска благосъстоятелност и се нуждае от подсилване. Идеята е да се употребява за университетски и културни действия. Събраните средства ще послужат за укрепването на три подови структури и покривна. Съпричастен към идеята може да стане всеки, който пожелае да резервира достолепието на историческата памет.

Събитието се провежда от Асоциацията за възобновяване на историческите монументи в община Карлово и е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Благотворителната идея поддържат редица известни персони, измежду които артисти, артисти и медии.

"Преди време е изработен план от общината на стойност над 1 млн. лв., само че там се приказва за цялостна реституция ", сподели Веска Ненчева от Асоциацията за възобновяване на историческите монументи в община Карлово. Тя добави, че в този момент се търси реализиране на незабавно подсилване.

В навечерието на Деня на националните будители преди две години вицепрезидентът Илияна Йотова започва своя акция от Карлово, която се споделя „ Българската памет за будителите ". Вицепрезидентът уточни, че тя ще стартира с реставрирането на къщата на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово. „ Състоянието на тази къща и на фабриката са най-тежката присъда за нас като общество. Ще създадем един взаимен работен екип с локалната власт в Карлово с всички български институции, с общественици, учени, историци, с цел да можем да преценим най-работещите първи стъпки ", изясни тогава Илияна Йотова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР