Карлос Алкарас се намираше извън топ 100 на световната ранглиста,

...
Карлос Алкарас се намираше извън топ 100 на световната ранглиста,
Коментари Харесай

Послание към останалите фаворити: Алкарас стартира ударно на Ролан Гарос!

Карлос Алкарас се намираше отвън топ 100 на международната класация, когато започва присъединяване си на миналогодишния Ролан Гарос, само че сега младежът се намира под номер 6 в подреждането на ATP и е един от огромните любимци за купата, откакто завоюва шампионатите в Барселона и Мадрид в хода на клей сезона. Още по-впечатляващото е, че 19-годишният играч победи поредно Рафаел Надал и Новак Джокович в испанската столица и това докара до сериозен скок на упованията към представянето на младока в Париж.

Днес пък ибериецът изигра дебютния си дуел на втората " мейджър " конкуренция през годината и не остави никакви шансове на " щастливия губещ " Хуан Игнасио Лондеро - 6:4 6:2 6:2. Успехът подсигури мястото на Алкарас в идващия кръг на надпреварата, където го чака конфликт с ветерана Алберт Рамос-Виньолас, който доскоро надделя Танаси Кокинакис в четирсетова борба.

Началото на мача беше изцяло равностойно и аржентинецът показваше тенис заслужен за място измежду най-хубавите в света. Квалификантът минаваше с лекост през своите подавания и не отстъпваше по брой завършващи удари на именития си конкурент. Шестият подложен се опитваше да поема самодейността, само че Лондеро заиграваше още по-агресивно в тези моменти и никой не можеше да се откъсне до 4:4.

Тогава началният удар на международния номер 141 се срина напълно, до момента в който младежът заигра по добре познатия метод и твореше чудеса от всяка една точка на корта. Алкарас доближаваше с лекост до привидно невъзможни топки и пласираше голямо количество уинъри, което му донесе спечелването на цели 14 от идващите 16 гейма и скоро испанецът подпечата мястото си във втория стадий на шампионата.

Alcaraz not afraid at all!

Successful 1st match on Chatrier Court for Carlitos who easies past Juan Ignacio Londero in 3 little sets to launch his Roland-Garros
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР