Карлос Алкарас се класира за дебютен финал на Откритото първенство

...
Карлос Алкарас се класира за дебютен финал на Откритото първенство
Коментари Харесай

Доминантен Алкарас не остави шансове на Медведев за втори финал в Шлема

Карлос Алкарас се класира за дебютен край на Откритото състезание на Англия, откакто се наложи безапелационно над Даниил Медведев с 6-3, 6-3, 6-3 за тъкмо час и 50 минути игра.


Началните минути минаха под диктовката на сервиращите, като международният номер 1 поведе в резултата, откакто дочака своя момент и осъществя първия и единствен късмет за пробив в откриващата част, пристигнал в осмия гейм. След това испанецът не сбърка на лично подаване за задатък в сетовете. Във втория Медведев имаше точка за пробив в първия сервис гейм на Алкарас, само че я пропиля и бе осъден още в идващото си подаване. До края на частта руснакът позволи още един пробив, който постави и точка на разногласието в сета. В третия резултатът от първите две елементи бе още един - 6-3, само че мина през много непредсказуеми моменти. Алкарас дръпна на бърза ръка с 3-0, само че разреши на Медведев да върне брейка. Серията от пробиви доближи четири, като в последна сметка испанският гений поведе с 5-3 и не погледна повече обратно.

Алкарас приключи с 50% успеваемост при избавените точки за пробив, като на собствен ред проби противника цели шест пъти. Той завърши с три уинъра повече от Медведев - 27 на 24, и две непредзвикани неточности по-малко от третия в схемата - 17 против 19.

Така първенецът на Ю Ес Оупън се класира за втория си край в шампионатите от Големия шлем в кариерата и първи на Уимбълдън. 20-годишният притежател на трофея в Куинс ще има добре прочут противник в неделния край - спечелилият от последните четири издания и седемкратен първенец Новак Джокович, който по-рано през днешния ден надделя Яник Синер също в три сета. Алкарас ще се опита да спре серията на Джокера от 34 следващи триумфа в Лондон, като ще търси и реванш за провалянето си от сърбина в полуфиналите на Ролан Гарос. Балансът в мачовете посред им е 1-1 победи, като испанецът победи в първия им конфликт на Мастърса в Мадрид преди година с 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР