Карлос Алкарас изпълни по най-добрия начин задачата си през днешния

...
Карлос Алкарас изпълни по най-добрия начин задачата си през днешния
Коментари Харесай

5-звезден тенис: Алкарас профуча през Медведев и оформи мечтан 1/2-финал с Джокович в Торино

Карлос Алкарас извърши по най-хубавия метод задачата си през днешния ден и се наложи над Даниил Медведев, с което не просто оглави, а завоюва Червената група на АТР Финалите в Торино. Младият испанец още във втория си мач от конкуренцията загатна, че е привидно най-сетне е намерил вярната формула за игра в зала, като през днешния ден не пропусна да потвърди това и взе сладостен реванш от Даниил Медведев за провалянето си от него на US Open, като го пречупи с безапелационното 6:4 6:4, за което се нуждаеше от час и 20 минути престой на корта.

По този метод двукратният притежател на " мейджър " титли се възкачи на трона в групата си и си подпечата класирането за полуфиналите в шампионата, където в една от новосъздадените тенис класики ще се изправи против 6-кратния първенец в надпреварата Новак Джокович.

Още при започване на дуела се видя извънредно нападателната позиция на ретур, която зае испанецът, като в опитите си да е нападателен неколкократно не остави шансове на водача в групата за реакция, само че в същото време първият сервис на финалиста от US Open функционираше на равнище и той не позволи да бъде заплашен. На противоположния полюс обаче се оказа подаването на младежа, който скоропостижно бе замесен в съществени проблеми на начален удар, изоставайки с 15:40, но точно напрегнат Карлитос блесна с атакуващия си жанр на игра и изуми с деми-воле наоколо до мрежата, с цел да отстои своето - 2:2.

Оттам насетне придобият подтик от стореното незабавно стимулира първенецът от Уимбълдън да вдигне оборотите и той стартира все по-настъпателно да подхожда в разиграванията, като посредством дълбочината в ударите си си отваряше опция да потегля напред към мрежата, където бе безукорен, преди броени минути по-късно да осъществя ретур уинър от бекхенд, извел го до реализирането на основен пробив в седмия гейм. Впоследствие Алкарас нито за секунда не " отстъпи от педала на газта " и продължи да задава темпото в конфликта, при което ловко затвори откриващия сет в своя изгода.

С настъпването на втората част международният номер две все по този начин забележително предусещаше дейностите на Медведев и съумяваше да надделее при надлъгването от главната линия, като не след дълго доближи две благоприятни условия за брейк. Осигурил си възможностите, испанецът значително ги пропиля с лека ръка, поради обстоятелството че инкасира неточности от рутинни позиции, с което разреши на руснака да оцелее в неподходящата обстановка.

С развиването на срещата московчанинът последователно още веднъж навлезе в прочут темп и провокира грешки от ракетата на младежа, само че Карлитос на собствен ред за прощален път потвърди какъв брой чудесно може да приключва офанзивните си акции наоколо до мрежата и не се пропука на лично подаване. Далеч обаче не можехме да кажем същото и за Медведев, който позволи нервите да го обземат с достигането на заключителните мигове от сета, когато поредно сбърка лесна топка в предни позиции и направи двойна неточност, с което съобщи подаването си в актива на Алкарас, а в идващите минути испанецът трансформира в просто условност узаконяването на триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР