Карлос Алкарас е новият-стар шампион в турнира от сериите Мастърс

...
Карлос Алкарас е новият-стар шампион в турнира от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Алкарас и Швьонтек триумфираха в Индиън Уелс

Карлос Алкарас е новият-стар първенец в шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Индиън Уелс. 20-годишният испанец победи във финала Даниил Медведев със 7:6(5), 6:1 и стана първият тенисист от 2016 година, който пази трофея си в Калифорния.

Двамата се срещнаха в разногласието за купата и през предходната година, Алкарас още веднъж се наложи в два сета.

На полуфиналите Карлитос отстрани първенеца от Australian Open Яник Синер, а Медведев се оправи с вярата на домакините Томи Пол. По-рано в хода на шампионата съветският тенисист в профил и Григор Димитров. Турнирът в Индиън Уелс остава единственият " Мастърс " на твърда настилка, който Медведев не е печелил.

Световната номер 1 Ига Швьонтек по безапелационен метод завоюва купата в шампионата от категория WTA 1000 в Индиън Уелс след триумф 6:4, 6:1 против Мария Сакари.

Швьонтек завоюва повторението на финала в Индиън Уелс от 2022 година, когато тогава тя надделя Сакари с 6:4, 6:1, а в този момент към този момент има два трофея от шампионата. Гъркинята в действителност имаше три победи в пет мача против международната номер 1 преди днешния, само че последният ѝ триумф е от 2021-ва.

Швьонтек е спечелила към този момент последните си шест финала в кариерата, в това число триумфирайки в Пекин, Финалите на WTA и Доха. Тя има 19 трофеи от 23 финала, както и осем триумфа в от 10 финала в категория WTA 1000.

Изумителното при полякинята не са толкоз противниците, които е отстранила за купата, а безапелационният и скоростен метод, по който го прави. Най-дългият ѝ дуел беше против Даниел Колинс в първи кръг - единствено 82 минути.

Швьонтек усили задатъка си на върха в международната класация и от понеделник ще има 10 715 точки, а втората Арина Сабаленка ще има 530 по-малко поради ранното си отпадане в Индиън Уелс и ще е с актив от 8195.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР