Карлос Алкарас демонстрира фантастичен тенис в хода на надпреварата в

...
Карлос Алкарас демонстрира фантастичен тенис в хода на надпреварата в
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Алкарас изнесе нов бляскав мач и оформи сблъсък с Надал!

Карлос Алкарас показва приказен тенис в хода на конкуренцията в Индиън Уелс и разгромява всеки един противник по пътя си, като досега нямаше изгубен сет. Това не се промени по никакъв метод и в четвъртфиналната фаза, където младежът изигра дуел на доста високо равнище и в профил настоящия първенец Камерън Нори с рутинното 6:4 6:3. Така младокът се класира за дебютен полуфинал от сериите " Мастърс ", където му следва да премери сили със своя кумир Рафаел Надал.

Срещата не стартира по никакъв начин обнадеждаващо за младока, който инкасира пробив в самото начало, а британецът даже можеше да дублира преднината си, но въпреки всичко международният номер 19 стартира да намира своя игрови темп и не позволи да направи толкоз съществено изоставането си. Постепенно Алкарас наложи извънредно високо движение на игра, което беше изцяло непостижимо за Нори, чиято защита от ден на ден поддаваше и ибериецът поведе с 3:2 гейма.

Тогава пристигна ред на следващия поврат, тъй като левичарят вкара дуела в обичаното си русло на безкрайни разигравания от дъното на корта, а противникът му се пропука и скоро защитаващият първенец още веднъж излезе с брейк напред. Оттам насетне обаче испанецът още веднъж се завърна към най-хубавото си показване, като уинърите заваляха от ракетата му и закономерно се стигна до негов поврат в края на откриващия сет.

Все отново 12-ят подложен не се беше предал, защото продължаваше да се бори за всяка една точка и още веднъж отмъкна подаването на съперника за начало на втората част. Този път младежът беше още по-безкомпромисен в ответната си реакция, завоювайки пет от идващите шест гейма, с цел да си обезпечи справедливо място във финалната четворка на надпреварата и конфликт с 21-кратния първенец от Шлема.

Final 4 here he comes
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР