Карло Анчелоти (Реал) беше обявен за най-добър клубен треньор в

...
Карло Анчелоти (Реал) беше обявен за най-добър клубен треньор в
Коментари Харесай

Анчелоти стана клубен треньор №1 в света

Карло Анчелоти ( " Реал " ) беше разгласен за най-хубав клубен треньор в света за 2022 година от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS).

През миналата година италианецът завоюва с " Реал " купата и суперкупата на Испания, Шампионската лига и суперкупата на УЕФА. Това му донесе 245 т. в класацията и по този начин той завоюва това самопризнание за трети път в кариерата си.

Показателно за превъзходството на Анчелоти е, че подгласникът му - Хосеп Гуардиола ( " Манчестър С " ) е на 200 т. обратно и има 45.

От IFFHS споделиха и подреждането за най-хубавите селекционери на национални тимове за м.г. Очаквано безапелационен победител е Лионел Скалони (240 т.), който изведе Аржентина до международната купа. Втори е Дидие Дешан (45 т.), който преди дни се съгласи да остане селекционер на Франция до лятото на 2026 година, откакто стана международен вицешампион с " петлите " на Мондиал 2022.

Любопитното е, че Уалид Реграги е на трето място и в двете подредби, като това се случва за първи път от основаването на класациите от IFFHS. Мароканецът събра 40 т. при клубните треньори, откакто победи с " Уидад " (Казабланка) в Шампионската лига на Африка. При селекционерите Реграги е с 30 т. и влезе в тройката поради сензацията, която сервира с отбора на Мароко, класирайки го за 1/2-финалите и завършвайки на четвърто място в света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР