Кърлежите са едни от най-опасните насекоми, тъй като близо 17

...
Кърлежите са едни от най-опасните насекоми, тъй като близо 17
Коментари Харесай

Разкрита е ТАЙНАТА как безопасно да премахнем КЪРЛЕЖ

Кърлежите са едни от най-опасните инсекти, защото близо 17 % от тях са инфектирани с бактерии и могат да причинят Лаймска болест. Заболяването, единствено по себе си, е доста рисково, защото съумява да засегне сърцето, нервната система, ставите, а даже и да повреди кожата.

Задължително е човек да се осведоми за кърлежите и вредите от тях. Ако забележите забит кърлеж в тялото си, неотложно потърсете здравна помощ. Това се отнася най-много за хората, които в никакъв случай до в този момент не са се сблъсквали с кръвожадния пакостник и не са наясно по какъв начин тъкмо да се оправят с отстраняването му.

Възможно ли е да не усетим убождането от кърлеж?
 Ако ви ухапе кърлеж, незабавно изпийте ТОВА Ако ви ухапе кърлеж, незабавно изпийте ТОВА
Сезонът на кърлежите е! Сигурно към този момент сте забелязали по какъв начин на множеството зелени площи биват сложени табели, които осведомят, че теренът е...

Много е евентуално ухапването от кърлеж да е изцяло безболезнено, защото при забиването на хоботчето си, насекомото отделя вещество, настоящо като местен анестетик. Не се изненадвайте, в случай че не усетите безусловно никакъв дискомфорт, до момента в който кърлежът се забива в тялото ви.

Как да постъпим, в случай че усетим, че се забива?

За предпочитане е неотложно да потърсите здравна помощ. Така ще сте сигурни, че премахването ще е професионално, а мястото – дезинфекцирано. В случай, че нямате опция да посетите здравно заведение, премахнете го сами, допустимо най-бързо. Колкото повече време давате на кърлежа, толкоз повече кръв ще смуче и вероятността да ви съобщи болести е по-висока.

Ето по какъв начин безвредно да го извадите:
 Този домакински спрей ще държи КЪРЛЕЖИТЕ надалеч от вас Този домакински спрей ще държи КЪРЛЕЖИТЕ надалеч от вас
Знаете, че ухапването от кърлеж може да се окаже смъртоносно. Много е значимо да знаем по какъв начин да се предпазваме от тези вредители и да не им...

Вземете дребна пинсета, с която да хванете главата на кърлежа. Не е желателно да го стискате до размазване, тъй като бихте могли да се болестите от самите течности. Много е значимо да употребявате ръкавици, когато правите премахването му.

Не бива да въртите в нито една посока, а да го издърпате непосредствено. Ако тялото се откъсне от хобота, неотложно отидете на доктор, тъй като може да е доста рисково за здравето ви.

Веднага, след унищожаване, почистете усърдно мястото със алкохол. Не е добра концепция да изхвърляте кърлежа. Отнесете го да го изследват, с цел да сте сигурни, че не е преносител на инфекции.

Следете за признаци и в случай че нещо ви тревожи, още веднъж се обърнете към здравно лице!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР