Кърджалийският политик с най-дълъг стаж в парламента е и най-богатият

...
Кърджалийският политик с най-дълъг стаж в парламента е и най-богатият
Коментари Харесай

Кърджалиец е най-богатият нашенец във властта, разполага с...

Кърджалийският политик с най-дълъг стаж в Народното събрание е и най-богатият земляк във властта, сочат данните на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Ремзи Осман и брачната половинка му държат в банки близо 1 милион лв.. Влоговете, с генезис на средствата от заплати, наеми, продажби на парцели и заместничество, са: 174 000 лв., 84 000 лв., 226 000 евро и 72 000 евро. Отделно той заявява налични финансови средства в размер на 80 000 лв., както и 25 000 лв. инвестиции в капиталови фондове.

Както БЛИЦ писа, КПКОНПИ разгласява на уеб страницата си новите заявления по Закона за гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. В декларациите са посочени купените през 2018 година жилища, парцели, аграрни земи и транспортни средства, добитите акции, вложенията, както и получените приходи от заплати и други източници.

Декларацията на Ремзи Осман е като член на Комисия за енергийно и водно контролиране. От заплати през 2018 година той е получил 91 637 лв., годишният приход на брачната половинка му е 33 000 лв..

Ремзи Осман заявява още приходи в размер на 193 000 лв. от продажба на парцели и 14 000 лв. от наеми, написа 24rodopi.com.

В декларацията си пред Комисията чернооченецът е вписал 8 прекачване на парцели през миналата година – жилища в София и Кърджали, гаражи в столицата. За цена на ½ идеална част от жилище в Кърджали с повърхност 230 кв. метра посочената цена е 87 000 лв., а за ½ от софийски апартамент с величина – 280 000 лв..

55-годишният Ремзи Дурмуш Осман е бил 7 мандата депутат, някогашен зам.-председател на Движение за права и свободи. Според кърджалийските депесари, Резми Осман в последните месеци води диалози с деятели да го предлагат за кандидат-кмет на Кърджали. Не е изключено обаче той да поддържа в борбата за номинация някогашния народен представител Айхан Етем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР