Кърджали. Вежди Рашидов се поклони заедно с десетки кърджалийци пред

...
Кърджали. Вежди Рашидов се поклони заедно с десетки кърджалийци пред
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се поклони в Кърджали пред таланта на своята майка Кадрие Лятифова

Кърджали. Вежди Рашидов се поклони дружно с десетки кърджалийци пред гения на своята майка – именитата певица Кадрие Лятифова, наричана „ Славеят на Родопите “. Това оповестиха от Комисията по културата и медиите . Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите беше посетител на специфичния театър на Сцена „ Кадрие Лятифова “ към Театрално-музикалния център в Кърджали, отдаден на 90-годишнината на именитата певица.
Кадрие Лятифова, която умира през 1962 година единствено на 34 години, е най-известната изпълнителка на румелийски песни, оставила над 200 записа в златния фонд на БНР. Тя е и съосновател на естрадния спектакъл в Кърджали, който през днешния ден носи нейното име.
„ Вълнувам се доста от паметта за моята майка, която е непокътната посредством нейните песни и се веселя, че артистите в Кърджали и през днешния ден са въодушевени от нейния паметен глас “, сподели Вежди Рашидов. Той засади японска дюля до паметника на майка си пред постройката на театъра в Кърджали. Спектакълът в памет на Кадрие Лятифова се назовава „ Послания за човещина “ с режисьор Гълъб Бочуков, шеф на театъра в Кърджали. Във фоайето на театъра бе подредена фотоизложба за именитата певица. Зрителите видяха и най-известния театрален костюм на Кадрие Лятифова, реставриран особено за нейния празник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР