Кърджали. Пожарът в горския масив в община Кирково край село

...
Кърджали. Пожарът в горския масив в община Кирково край село
Коментари Харесай

Пожарът в горския масив в община Кирково е овладян на 90 процента

Кърджали. Пожарът в горския масив в община Кирково край село Самодива е овладян на 90 %. Той бе обхванал почти 600 декара горски масив. Пожарът е зародил на 6 септември малко преди 15.00 часа. За часове огънят обхвана към 300 декара горски масив в кръстосан терен и при мощен вятър. Днес той бе локализиран от всички страни. През цялото време не е съществувала опасност за околните обитаеми места.

Днес на място на произшествието бе шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.
В тези два дни в потушаването на огъня са се присъединили 127 души – пожарникари, горски чиновници, доброволци от локалното формирование и поданици на общината. Главен комисар Николов поздрави всички за това, че не са позволили да бъдат застрашени обитаеми места наоколо до пожара. Остават за потушаване огнища, които са вътре в масива и рисковани поради засилващия се вятър. Според него обаче те не съставляват проблем за обитаеми места. Той разгласи, че има подготвеност за включване и на спомагателни сили от прилежащи области, само че по преценка на щаба това не се постанова все още.

Гасенето на огнищата в масива продължава с гръбни пръскачки със сили на РДПБЗН - Кърджали, горски чиновници и локално население.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР