Дюпон от Франция се завръща на Световното първенство по ръгби след операция на скулата

...
Капитанът-талисман на Франция Антоан Дюпон се присъедини отново към отбора
Коментари Харесай

Капитанът-талисман на Франция Антоан Дюпон се присъедини отново към отбора на домакините на Световната купа по ръгби седмица, след като претърпя операция на счупена скула, съобщи Френската федерация (FFR) в събота.

„След следоперативния медицински преглед, който се проведе вчера (петък), Антоан получи разрешение да възобнови насочена прогресивна физическа активност“, се казва в изявление на FFR.

„Тази дейност ще се извършва под наблюдението от медицинския щаб на отбора на Франция."

Скръм халф Дюпон се очаква да се завърне навреме за четвъртфиналите, ако Франция се класира, през уикенда на 14-15 октомври.

Следващият мач на Франция е срещу Италия на 6 октомври в Лион, когато победа ще гарантира първо място в група А и равенство в осминафиналите, по всяка вероятност с носителя на Световната купа Южна Африка.

В четвъртък лекарят на френския отбор Бруно Бусагол каза, че е „убеден ", че завръщането на Дюпон няма да се състои срещу Италия.

"Новината е успокояваща," каза Бусагол. „Ние сме рамо до рамо с него, надяваме се на бързо завръщане.

„Ситуацията е сложна за управление: имаме процес, който изисква от нас да бъдем внимателни. Но завръщането му зависи от зелената светлина от хирурга, това е ясно."

Бившият световен играч на годината по ръгби Дюпон, на 26 години, получи помощ от терена при победата с 96-0 над Намибия в Марсилия на 21 септември.

Капитанът на Намибия Йохан Дейсел беше наказан за пет мача за предизвикателството.

След мача Дюпон остана оптимистичен, публикувайки „Шоуто трябва да продължи“ в социалните медии.

Липсващото момче от плаката Дюпон за нокаута етапи ще бъде голям удар върху шансовете на Франция да вдигне трофея на Уеб Елис за първи път.

Полузащитникът на Тулуза все още не е загубил на родна земя като капитан на своята страна, серия от преди 14 теста.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР