Капитанът на последния в Серия А Бреша Даниеле Гасталдело заяви,

...
Капитанът на последния в Серия А Бреша Даниеле Гасталдело заяви,
Коментари Харесай

Капитанът на Бреша е твърдо против подновяването на мачовете в Серия А

Капитанът на последния в Серия " А " Бреша Даниеле Гасталдело съобщи, че той и неговите съотборници са срещу подновяването на сезона в италианския футбол, който беше пресечен в средата на март.
 В Италия още не знаят, по кое време и дали ще се възобнови Серия
В Италия още не знаят, по кое време и дали ще се възобнови Серия " А "

Всичко зависи от епидемиологичната обстановка на Ботуша

" Не се усещаме сигурни. Искат от нас да подновим тренировки, да излезем и да се готвим на терена. Това слага под риск здравето на играчите. Говоря от мое име и от името на моите съотборници ", съобщи Гасталдело за " Ла Република ".

Той предизвести, че прибързаното рестартиране на акцията след съвсем два месеца цялостна пауза е рисково, тъй като " може да има цената на съществени травми за футболистите ".

Повечето клубове от елита към този момент възобновиха самостоятелни тренировки през тази седмица, а упованията са сезонът да бъде удължен през юни.

От Бреша, който се намира в един от най-засегнатите от пандемията региони в Италия, към момента изчакват.

Самият Гасталдело съобщи, че няма признаци и не се е изследвал за инфекцията.

" Ще знам сигурно, когато ни тестват преди да се завърнем към тренировките ", изясни той.

Президентът на клуба Масимо Челино на няколко пъти се разгласи гневно против рестартирането на акцията, като беше безапелационен, че това негово мнение няма нищо общо с желанието му тимът вероятно да избегне отпадането.

Бреша е финален в класирането на 9 точки от избавителната зона, като има едвам 4 победи от 26 мача в Серие " А " през 2019/2020. Анулирането на сезона се обрисува като единствената опция за избавление от изпадане.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР