Капитанът на перуанския национален отбор Паоло Гереро няма да играе

...
Капитанът на перуанския национален отбор Паоло Гереро няма да играе
Коментари Харесай

Капитанът на Перу ще пропусне световното заради удължаване на наказанието за допинг

Капитанът на перуанския народен тим Паоло Гереро няма да играе на международното състезание по футбол в Русия. Спортният трибунал (КАС) в Лозана разгласи, че преди малко изтеклото му наказване за приложимост на допинг е удължено от шест на 14 месеца.

Нападателят, който е рекордьор по голове за страната си, беше осъден поради приложимост на кокаин. Правата на Гереро бяха спрени при започване на ноември, когато се разбра, че се е провалил при допинг инспекция след международната подготовка с Аржентина на 5 октомври.

Според информацията той е приел веществото посредством чаша чай.

Съдът приема, че Гереро не е целял да заобиколи разпоредбите и да търси възстановяване на представянето си. Въпреки това решението е, че футболистът е отговорен.

Първоначално наказването на играча беше за година, само че след обжалване глобата беше понижена на шест месеца и изтече преди 11 дни.

" Много ми е тежко. Усещам, че фантазиите ми да играя футбол и да вземам участие на международно състезание са изчезнали ", сподели Гереро и увери, че в никакъв случай не е употребил неразрешени субстанции. Той се обърна и към хората, които " са лишили фантазията ми с тази срамна неправда " с думите: " Надявам се, че можете да спите нощем. "

Отсъствието му е доста тежък удар за перуанския тим, който ще взе участие на международно състезание за пръв път от 1982 година Той означи пет гола в квалификациите и беше с основна заслуга отборът да приключи на пето място в квалификациите в Южна Америка.

Гереро има рекордните 32 попадения в 86 дуела за Перу. Той изведе страната си до бронзовите медали в две от последните три издания на Копа Америка - през 2011 и 2015 година И в двата случая някогашният нападател на " Байерн " стана голмайстор на шампионата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (60)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР