Капитанът на националния отбор на България за Купа Дейвис“ –

...
Капитанът на националния отбор на България за Купа Дейвис“ –
Коментари Харесай

Валентин Димов: Има шанс да привлечем Григор, Казахстан е преодолим противник


Капитанът на националния тим на България за Купа „ Дейвис “ – Валентин Димов, показа, че той и ръководителите на федерацията ще създадат всичко допустимо, с цел да привлекат Григор Димитров за идния конфликт с Казахстан. Българският отбор за пръв път ще играе в Световна група I на шампионата, като мачовете ще са на 15-16 септември или 16-17 септември.

Димов разяснява жребия, както и вероятността още веднъж да има огромен интернационален шампионат в България.

„ Както сте разбрали, играем против Казахстан и ще бъдем домакини. Няма по какъв начин да чакаме лек съперник и нещата за нас да стават по-лесни, защото колкото повече побеждаваме и се изкачваме, толкоз по-тежки съперници ще ни чакат. Въпреки това обаче имаме шансове. Смятам, че Казахстан е реализуем съперник. За наше благополучие, ще играем вкъщи и ще имаме право на избор на настилка. Ще създадем оптимална подготовка, с цел да преодолее противника. Както споделих, няма да бъде елементарно, само че ще имам поддръжката на родната аудитория, което е преимущество. Както сподели Алекс (Лазаров – бел.авт.) в Купа „ Дейвис “ не постоянно звездите, а по-често отборният дух е решителен за успеха. Имаме голямо предпочитание да реализираме нова победа както за себе си, по този начин и за България. Смятам, че тимът ни е на високо равнище и съм оптимист “ – сподели Димов на конференцията в пресклуб „ България “.

Той разкри и коя ще бъде най-вероятната сцена на конфликта с Казахстан. „ Най-вероятно ще играем на клей. Къде тъкмо, към момента не мога да кажа, само че най-вероятно на Националния тенис център “.

На въпроса какъв е шансът да забележим Григор Димитров в националния тим за конфликта с Казахстан, капитанът на „ трикольорите “ отговори „ Първо желая да вметна нещо друго. Вчера се състоя заседание на УС на БФТ, на което всички изразихме предпочитание ръководителят Стефан Цветков да остане на поста си, въпреки да сме наясно какъв брой време и старания му коства това. Тук се състои част от отговора на въпроса. Ще поставим всички нужни старания да притеглим Григор Димитров. Ще проведем диалози с него и се надяваме да ни поддържа. Какви са възможностите това да се случи – все още е невероятно да кажа. Мисля, че не са дребни. Надявам се да одобри, тъй като неговото наличие ще е голям плюс за момчетата. Той ще бъде още едно мощно оръжие, както и източник на тласък и мотивация за всички нас. Евентуалното наличие на Григор несъмнено ще усили доста възможностите ни “.

В умозаключение Димов бе запитан каква е вероятността още веднъж да има огромен интернационален шампионат в България, след преди няколко месеца стана ясно, че Sofia Open няма да се организира през 2023 година „ За момента мога да кажа, че се работи доста съществено в това отношение. Вероятността е огромна “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР