Капитанът на Левски Живко Миланов е бил принуден да прекрати

...
Капитанът на Левски Живко Миланов е бил принуден да прекрати
Коментари Харесай

Живко Миланов спрял с футбола заради белодробно заболяване

Капитанът на " Левски " Живко Миланов е бил заставен да приключи кариерата си поради белодробно заболяване. Това призна самият той след последния си мач. 35-годишният футболист изигра цялостен мач за " сините " при домакинското тъждество 0:0 против " Локомотив " (Пд) в реванш от 1/2-финалите за Купата на България. " Левски " отпадна от шампионата, откакто беше изгубил с 0:2 в Пловдив.

" Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване… Съжалявам… Изчакахме много време преди да разглася решението си, с цел да се удостовери диагнозата. Не желая да встъпвам в елементи - единствено ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че визира белия ми дроб би трябвало да се откажа от професионалния футбол, само че ме увериха, че всичко ще е наред. ... Докторите споделиха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Затова избрах този мач през днешния ден, с цел да не е другарски. Исках по този начин да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отхвърля. Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали опция да играя за тоя популярен тим и да запиша името си в историята. Като мой правоприемник виждам Ивайло Найденов. Трябва да му се даде късмет, има качества, които може да развие в идващите години ", съобщи Миланов през сълзи след мача.

Десният бек има по три шампионски трофеи и три Купи на България с " Левски ". За тима записва 231 мача и 12 гола. Играл е още за румънския " Васлуй ", съветския " Том " и кипърския АПОЕЛ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР