Капитанът на Буркина Фасо Бертранд Траоре възнегодува от скандални коронавирусни

...
Капитанът на Буркина Фасо Бертранд Траоре възнегодува от скандални коронавирусни
Коментари Харесай

Ковид скандал преди старта в Африка: Фалшиви лекари и позитивни тестове?!

Капитанът на Буркина Фасо Бертранд Траоре възнегодува от " скандални " коронавирусни процедури по тестване преди старта на .
Четирима или петима играчи и селекционерът Каму Мало дадоха позитивни проби преди откриващия мач на отбора против домакините от Камерун в утрешния ден:
" Това е скандално, не можем да отпаднем от състава 24 часа преди мача ", показа нападателят на Астън Вила на конференция. Асистентът Фирмин Сану, който се яви на конференцията вместо треньора Мало, разясни:
" Имаме четири или пети случая на Ковид-19, най-вече играчи от първия отбор, няма да обявим имена. Това слага всичко под въпрос, само че ние сме уверени в играчите, които ще ги заменят ", съобщи Сану, който разкритикува организацията след идването на два медицински екипа, които да тестват отбора.
" Вчера сутринта (7.01.) медицински екип се появи в нашия хотел за проби. Когато се опитахме да разберем кой ги е изпратил, Африканската футболна конфедерация ясно ни съобщи, че не ги е изпратила и ние отказахме да се тестваме. Нов екип дойде в 10:00 часа, явно екип на АФН, организирахме тестванията, които ни осведомиха за четири до пет позитивни случая ".
* - 12 футболисти, които ще ни радват с изявите си в Африка!
Федерацията на Буркина Фасо оспорва обстоятелството, че тестванията не са били ПСР-и, които би трябвало да се проведат 48 часа преди мач, и изиска второ мнение. " Властите би трябвало да преразгледат организацията. Не можем да приемем това решение. Можем да създадем още веднъж тестванията на нашите позитивни играчи ", добави още Траоре.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР