Украйна губи най-обучените си части. Нивото на загубите в някои

...
Украйна губи най-обучените си части. Нивото на загубите в някои
Коментари Харесай

Арестович: Настава ужас в украинската армия, идат крах и катастрофа

Украйна губи най-обучените си елементи. Нивото на загубите в някои от тях доближава 100%, а командните вериги са премахнати.

Това сподели Олексий Арестович, някогашен консултант в кабинета на президента на Украйна, който избяга в Съединени американски щати, в ефира на видео блога " Алфа и Омега ", оповестяват съветски медии и Телеграм канали.

" Това е сериозна фаза, постепенно се натрупа, някъде през есента и някъде от края на февруари-март стартира обезпокоително да пораства. Тогава войските започнаха да изтеглят хора в пехотата, които имаха друга военна компетентност. Отидоха служители, водачи, зенитчици и така нататък Проблемът е, че доста бригади към този момент са изчерпани. Има елементи, които не се бият на първа линия, само че към този момент са изтощени, има доста убити, ранени... ", добавя Арестович.

" Освен това има един противен миг - в случай че една част загуби 30% от персоналния си състав убити и ранени, значи тя не губи традициите и подготовката си, тя си остава същата, просто е изтеглена, добавени са хора, възобновена е и продължава да се бори ", сподели някогашният консултант.

" Ако са 50%, това към този момент е проблем, те могат да бъдат изтеглени и възобновени, само че това лишава доста по-дълъг интервал. Когато са 70%, към този момент не могат да бъдат възобновени и доста от нашите елементи започнаха да се изтриват до 100%... Ние се сринахме - доста бойни бригади, които не са мръднали и сантиметър от 24 февруари, намирайки се на направленията на главните офанзиви на съперника, към този момент започнаха да се раздират. Това е колапс и злополука, във войските настъпва смут. И всичко това е разследване от едно нещо - загубихме доста елементи с военен опит, не можем да ги възстановим ", заключава Олексий Арестович.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР