Капитан Тодор Пенев, бившият летец и авиационен експерт, който разкри

...
Капитан Тодор Пенев, бившият летец и авиационен експерт, който разкри
Коментари Харесай

След интервю за Гвоздейков в Z-Каст: Летище Пловдив уволни кап. Тодор Пенев

Капитан Тодор Пенев, някогашният авиатор и авиационен специалист, който разкри първо пред Клуб Z елементи за кариерата на транспортния министър Георги Гвоздейков преди политиката, е уволнен през днешния ден от позицията си в отдел " Безопасност " на Летище " Пловдив ".

Миналата седмица някогашният авиатор, сегашен контрольор и авиационен специалист кап. Пенев показа документи, които сочат, че Гвоздейков е назначен като контрольор в основна дирекция " Гражданска въздухоплавателна авиация " (ГВА) без нужната подготовка - нещо, което управлението е знаело. В следствие е основана специфична стратегия за образование, с цел да може бъдещият министър да добие дееспособност. Бяха разкрити и голям брой нередности с новия медицински хеликоптер и водачите му, пришпорвани, с цел да е готово всичко преди ротацията.

Ден по-късно - същия, в който Димитър Главчев разкри състава на служебния си кабинет - в ефира на Z-Каст кап. Пенев разкри кой е " спуснал " Гвоздейков в ГВА - последният транспортен министър на ГЕРБ Христо Алексиев. Преди записа на изявлението кап. Пенев загатна, че може да бъде уволнен след излъчването му.

След късата си кариера като инспектор Гвоздейков стана член на " Продължаваме промяната " и преди 10 месеца министър на превоза от кабинета на Николай Денков. В петък обаче се оказа един от министрите, които остават на поста си и в служебния кабинет - което ще докара до изключването му от Политическа партия, закани се водачът на партията Кирил Петков.

Трудовият контракт на кап. Пенев с Летище " Пловдив " (подопечно на транспортното министерство, т.е. на Гвоздейков) е преустановен по чл 328, алинея 2 от Кодекса на труда - поради редуциране на щат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР