Капитализмът и алчността доведоха Великобритания до успех във ваксинирането на

...
Капитализмът и алчността доведоха Великобритания до успех във ваксинирането на
Коментари Харесай

Джонсън: Капитализмът и алчността доведоха Британия до успех във ваксинирането

Капитализмът и алчността доведоха Англия до триумф във имунизирането на популацията, съобщи министър-председателят Борис Джонсън пред депутати на закрито съвещание, като похвали фармацевтичните компании за това, че са създали ваксина за рекордно малко време, оповестява " Ройтерс ".

Коментарите, обявени от вестник " Сън ", са направени от Джонсън по време на среща Zoom и може да разпалят спор с на ваксини за Англия.

" Причината да имаме триумф с имунизацията е поради капитализма, поради алчността, другари ", изяснява той по време на среща с депутатите от консерваторите, с цел да ги събере в поддръжка на рестриктивните мерки за ковид.

" Сън " заяви, че по-късно добавя: " Всъщност скърбя, че го споделих " и че неведнъж моли депутатите да " не помнят, че споделих това ". Офисът на Джонсън на Даунинг Стрийт отхвърли неотложен коментар пред " Ройтерс ".
 Забраната за експорт от Европейски Съюз забавя с 2 месеца имунизацията в Британия
Забраната за експорт от Европейски Съюз забавя с 2 месеца имунизацията в Британия

Обединеното кралство може да забрани износа на съставки, загубата ще е за всички

Запитана за коментара, вътрешният министър Прити Пател сподели, че не е участвала на срещата. " Премиерът постоянно признава мощния триумф, който сме постигнали във връзка с имунизацията , освен разпространяването, което е необикновено, само че и нашата дарба като страна да разработим имунизацията, както и ролята на фармацевтичните компании, науката и технологията в това ", сподели Пател.

Англия последователно облекчава рестриктивните мерки по проект, подсилен от триумфа на националната акция за имунизация, при която над 28 милиона души получават първа доза ваксина.

Във вторник представител на Европейски Съюз съобщи, че Европейската комисия ще разшири пълномощията на Европейски Съюз за евентуално блокиране на износа на ваксини COVID-19 за Англия и други региони с доста по-високи равнища на имунизация и за покриване на случаи, в които компании претрупват контрактувани доставки.
 Борис Джонсън: Европейски Съюз не желае да блокира износа на ваксини
Борис Джонсън: Европейски Съюз не желае да блокира износа на ваксини

Получих увещание по време на диалози с сътрудниците от ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР