Капанчета по Северното Черноморие пробутват на заблудени туристи размразена балтийска

...
Капанчета по Северното Черноморие пробутват на заблудени туристи размразена балтийска
Коментари Харесай

Голямо прецакване на туристите се вихри в морските курорти!

Капанчета по Северното Черноморие пробутват на заблудени туристи размразена балтийска цаца - трицона, за черноморска. Вносен сафрид пък също минава за нашенски, написа " Телеграф ". В доста от заведенията се оферират гръцки и турски сафрид, съобщи Блиц.

Той е по 10 лв. за кг, само че по усет не може да се мери с родния, който пък върви по 12-15 лв. кг. 

Евтината риба, която оферират уличните търговци, проглушавайки варненските улици с крясъци " Рибе, прясно рибе! "... рядко е прясна и в множеството случаи импорт от Гърция. 

Прясната риба по това време на сезона е ъгъл, по тази причина и цените на всички типове в този момент са високи, настояват локалните риболовци, които имат свои щандове на рибната борса. Казват, че който обича риба, не се стряска от скъпотията, тъй като пък това е гаранция, че стоката е в действителност вадена скоро от водата и е " прясна ", та мърда... 

На пазара има още норвежка замразена скумрия по 5.50 лв., хек от Аржентина за 7 лв., чирозът върви по 15-20 лв. кг, а перките от склон - 12 лв.. Сред замразената вносна стока е още филето от акула от Русия за 8.50 лв., а 8 лв. е розовата тресчица. 20 лв. са калмарите от Китай, а 13 лв. от Нова Зеландия. Октопод от Мароко може да се откри за 20 лв.. 

В същото време родната риба е недостиг освен поради слабия улов, само че и поради износа на по-високи цени. 

Според риболовци най-дефицитен е калканът, тъй като у нас е на ниска цена. Пресният улов се изнася непосредствено за Истанбул, където цената му на борсата доближава до 40 $ за кг. 

Освен че пробутват вносна риба за нашенска, доста от кръчмите надуха и цените. Пресният пържен сафрид в заведенията по крайбрежната алея Дамбата в Балчик коства 10 лв.. Това е с 2 лв. по-скъпо от предишното лято. 

Пържената цаца е скочила с 1,50 лв. и в този момент коства 6.50 лв.. 

Наливната бира обаче е по-евтина от предходната година. Вместо по 3 лв. огромна халба бира в този момент коства 2.80 лв.. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР