Канцлерката Ангела Меркел планира да изземе от властите във федералните

...
Канцлерката Ангела Меркел планира да изземе от властите във федералните
Коментари Харесай

Меркел иска цялата власт

Канцлерката Ангела Меркел възнамерява да изземе от управляващите във федералните провинции контрола върху битката с ковид в Германия. Причината е рекордният брой нови случаи на ковид, заяви през днешния ден държавен източник, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него идната седмица кабинетът в Берлин ще внесе законопроект, направен в съгласуваност с провинциите, който включва налагането на " наложителни и всеобхватни незабавни ограничения в регионите със 100 и повече случаи " на 100 хиляди поданици. При равнища на заболеваемост под 100 на 100 хиляди поданици провинциалните управляващи ще резервират контрола върху ограниченията за закъснение на разпространяването на вируса.

Германия се мъчи да се оправи с трета епидемиологична вълна и по тази причина Меркел и министър председателите на някои провинции приканват за налагане на непоколебим локдаун за къс интервал, до момента в който страната прави опити да форсира имунизационната си акция, отбелязва Ройтерс.

Институтът " Роберт Кох " разгласи през днешния ден, че за миналото денонощие в Германия са регистрирани 25 464 нови случая на ковид - с 3576 повече спрямо преди седмица. На седемдневна база случаите са приблизително 100,4 на 100 хиляди души. От института предизвестиха, че тези цифри може да се трансформират след дългия уикенд към Великден, като картината ще стане по-ясна към средата на идната седмица. Насрочената за понеделник среща на федералната канцлерка с министър председателите на 16-те провинции, на която трябваше да се разиска разширение на ограничаващите ограничения, е отсрочена, сподели държавният източник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР