Канцлерът на Германия Ангела Меркел не съжалява за решението си

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел не съжалява за решението си
Коментари Харесай

Меркел не съжалява за решението си да отвори границите на Германия за бежанци

Канцлерът на Германия Ангела Меркел не съжалява за решението си от 2015 година да приюти стотици хиляди бежанци. Това сподели тя в изявление за в. " Велт ам Зонтаг ", месец преди парламентарни избори, за които нейната партия има двуцифрена преднина.

" Бих взела всички значими от решения от 2015 година още веднъж ", сподели Меркел. " Ситуацията беше изключителна и взех решение въз основа на това, което считам за вярно от политическа и филантропична позиция ".

" Такива обстановки се случват от време на време в историята на една страна. Тогава ръководителят на държавното управление би трябвало да работи. Това и направих ".

Решението на Меркел да отвори вратите на Германия за стотици хиляди търсещи леговище, блокирани в Будапеща, провокира остри рецензии, смъкна краткотрайно поддръжката за нея и тласна напред крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

Миналата година канцлерът призна виновността си за провалянето на локалните избори в Берлин, само че в последните месеци рейтингът ѝ още веднъж се повиши и в този момент нейният Християндемократически съюз отбелязва поддръжка от 38% в съпоставяне със социалдемократите, които имат 23%.

По време на предизборната си обиколка, Меркел на няколко пъти бе посрещана с митинги, изключително в Източна Германия, където е израснала. " Живеем в народна власт и всеки има право да изрази мнението си обществено. Важно е да не заобикаляме определни места, единствено тъй като някакви хора крещят там. "

Според нея не е справедливовт Гърция и Италия да понасят главната тежест на мигрантската рецесия " единствено поради географията си " и тя няма да спре да упорства за заслужено систематизиране на мигрантите в целия Европейски съюз.

В изявление за публичната телевизия ZDF през вчерашния ден тя съобщи, че също по този начин желае да работи за възстановяване на учебните заведения и образованието и за популяризирането на електрическите коли.

Главният противник на Меркел, водачът на социалдемократите Мартин Шулц в изявление за телевизия ARD, упрекна Меркел, че се е откъснала от немското общество, съобщи организация " Ройтерс ". Той съобщи, че държанието ѝ в края на третия ѝ мандат му припомня за метода, по който някогашният канцлер Хелмут Кол е изгубил контакт с гласоподавателите по време на четвъртия си мандат в края на 90-те. " Последните четири години от ерата Кол бяха интервал на застой и политическа мъка. Искам да спестя на Германия това да се повтори още веднъж ", добави той.

" Все повече и повече хора виждат какъв брой се е отдалечила тя от тях ", сподели Шулц. Според него тази дистанцираност на Меркел ще активизира неговите гласоподаватели. По думите му тактиката на акцията на консерваторите е елементарна: " Ние имаме Ангела Меркел и това е задоволително за нашето бъдеще ". Според него тя наподобява въобще няма проект за справяне с казуса със замърсяващите дизелови излъчвания, които надвишават нормите в няколко градове.

Меркел избегна всевъзможен коментар за нападките на Шулц в своето изявление час по-късно и когато беше запитана за думите му, че е положила клетва да служи на всички жители на Германия. " Наистина върша всичко, което мога, с цел да извърша тази клетва. С неспокойствие чакам телевизионния спор с Мартин Шулц ". Двамата ще се изправят един против различен в ефирен дебат на 3 септември - единственият за предизборната акция.

Стратегията на акцията на Меркел е общо взето да подценява Шулц, отбелязва организация " Асошиейтед прес ". Платформата на нейния Християндемократически съюз е фокусирана основно върху Меркел като персона. Големи предизборни плакати я демонстрират усмихната на фона на националното знаме и с лозунга: " За Германия, в която ни харесва да живеем и живеем добре ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР