Канцлерът Ангела Меркел изглеждаше странно, когато този месец молеше германците

...
Канцлерът Ангела Меркел изглеждаше странно, когато този месец молеше германците
Коментари Харесай

Аплодисменти или подигравки заслужава Меркел за кризата с COVID-19?

Канцлерът Ангела Меркел изглеждаше необичайно, когато този месец молеше германците да понижат обществените контакти, с цел да лимитират разпространяването на COVID-19. В един миг от извънредно прочувственото й послание към Народното събрание, по време на което бе апострофирана, тя събра ръцете си, като че ли в молитва, а в различен миг размахваше пестник, написа " Ройтерс ".

" Искам да кажа следното: в случай че имаме прекалено много контакти по Коледа и след това се окаже, че това е последната Коледа с бабите и дядовците ни, тогава в действителност ще сме сбъркали и не трябва да бъркаме ", сподели тя.

Рядкото проявяване на страсти от Меркел на 9 декември бе необятно обсъждано като знак за неспокойствие от компликациите - и в този момент рецензия - с които се сблъсква, до момента в който се пробва да води най-голямата стопанска система в Европа през втора вълна на COVID-19.

Меркел, физик по обучение, завоюва овации за дейностите си с първата вълна, когато бързо заключи Германия и по-късно анулира рестриктивните мерки по-рано, в сравнение с в други страни, облекчавайки стопанската система.

Но нейното държавно управление е подложено на рецензии, защото случаите на COVID-19 още веднъж се усилват, макар че Германия към момента се оправя по-добре от доста други европейски страни.

След месеци на предизвестия от вирусолози за задаващ се скок, Германия стартира цялостно блокиране в сряда, което би трябвало да продължи най-малко до 10 януари. Когато магазините и учебните заведения затвориха, броят на жертвите скочи с 952, най-високият дневен растеж.

Консервативният съдружник на Меркел от Бавария Маркус Содер споделя, че обстановката е " отвън надзор ", а списание Der Spiegel назовава тактиката й " Зимният неуспех ".

" Горчивата истина е, че Германия би трябвало да затвори освен поради ковид, само че и поради политическото деяние с вируса ", написа най-продаваният всекидневник Bild.
 Меркел изиска по-твърди ограничения след връх от 590 умряли за денонощие
Меркел изиска по-твърди ограничения след връх от 590 умряли за денонощие

Наистина скърбя...но в случай че ние плащаме цената от 590 умряли дневно

Разпространение на ваксина?

Критиката за 66-годишната Меркел се усложнява от други страни, които стартират имунизация за COVID-19, с ваксина отчасти създадена в Германия, само че към момента не е позволена за приложимост.

Берлин чака регулаторно утвърждение от Европейския съюз за имунизацията, създадена от немската BioNTech и американската компания Pfizer.

" Германия загуби пет седмици с имунизацията. Това коства доста животи ", сподели Карл Лаутербах, епидемиолог и народен представител от съдружните сътрудници на Меркел от социалдемократите.

Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан бе подиграван, когато сподели при започване на ноември, че би било мъчно да се изясни по какъв начин ваксина, създадена в Германия е употребена на друго място.

" Подценихме този вирус ", сподели министър председателят на Саксония Мишел Кречмер, който бе критик и през октомври предизвести да не се изпада във вирусна " нервност ", само че в последна сметка наложи обсада в целия район два дни преди цяла Германия.

Проучване на публичното мнение, оповестено в сряда от Института за обществени проучвания и статистически разбор " Форса ", демонстрира, че 81% от германците съжаляват, че последните ограничения не са били контрактувани по-рано.

Само 42% от интервюираните считат, че съдействието по пандемията сред централното държавно управление и 16-те федерални провинции в Германия е било положително.
 Брюксел изиска имунизацията в Европейски Съюз да стартира на един и същи ден
Брюксел изиска имунизацията в Европейски Съюз да стартира на един и същи ден

Нека стартираме с имунизацията допустимо най-скоро

Меркел пази тактика

Въпреки рецензиите, социологическите изследвания демонстрират, че Меркел, която съобщи, че няма да търси пети мандат като канцлер, остава най-популярният политик в Германия.

Сравненията с други европейски страни по време на пандемията също са значително удобни. Германия оповестява за по-малко случаи или смъртни случаи от Франция, Англия, Италия или Испания, макар че има по-голямо население от всички тях.

Последните публични данни демонстрират, че броят на случаите на ковид, регистрирани в Германия, е 1 379 238, а броят на починалите е 23 427. Франция е имала над 2 милиона случая, а Англия е записала близо 65 000 смъртни случая.

Най-новите данни на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите демонстрират, че смъртността от COVID-19 в Германия е 6,9 на 100 000 души за 14 дни, спрямо 8,3 във Франция и 8,9 във Англия. Това е спрямо 15,4 в Полша и 23,6 в Унгария.

Меркел даде да се разбере, че няма да се стопира от рецензия или спънки, основани от политиката на консенсус в Германия, или от бюрократични забавяния.

Тя може да наложи ограничавания за ковид единствено с утвърждението на 16-те федерални губернатори, а те постоянно са омаловажавали нейните оферти, оставяйки цялост от рекомендации, които е невероятно да се приложат.

Но по-строгите ограничения станаха вероятни, откакто през ноември " заключването ", която затвори питейни заведения и заведения за хранене, само че остави учебните заведения и магазините отворени, се оказа по-малко дейно от упованията.

" Необходимостта (за нова блокада) се дължи на обстоятелството, че ограниченията, които започнахме на 2 ноември, не бяха задоволителни ", съобщи Меркел в неделя, обявявайки новото заключване и добавяйки, че " има незабавна потребност от дейности ".

Успехът на Германия в първата вълна способства за проблемите на Меркел в този момент, настояват политически специалисти, тъй като това насърчи самодоволството измежду хората, които желаят да се върнат на работа и провокира съпротива на рестриктивните мерки.

Решенията на съда, с които се анулират рестриктивните мерки от затварянето на локални питейни заведения до възбраните за демонстрации, също потиснаха усърдието за политически дейности, а държавното управление се сблъска с устойчивост към по-строги ограничавания на бизнеса, макар стимулационния пакет от 130 милиарда евро през юни.
 Пандемията е сериозна опасност за немската стопанска система
Пандемията е сериозна опасност за немската стопанска система

Рецесия е предотвратима, в случай че държавното управление работи рационално, би трябвало да се помогне на търговците на дребно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР