Кънтри бандата BARKS“ ще зарадва публиката на Международния китарен фестивал

...
Кънтри бандата BARKS“ ще зарадва публиката на Международния китарен фестивал
Коментари Харесай

BARKS с концерт в Пловдив на GuitArt Festival


Кънтри бандата „ BARKS “ ще зарадва публиката на Международния китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv във втория ден от програмата на 6 октомври от 21:00ч. в BeeBop Cafe.

В основата на група BARKS е интерконтиненталният дует Барни Есвил (артистичен псевдоним на Нейко Генчев) и младата кънтри звезда от Нешвил, Сара Харалсън. Група BARKS  показва забавна композиция от безконечни кънтри шлагери, песни от новоизлезлия втори албум на Сара Харалсън и истински песни на Барни Есвил. Освен това ще ги чуете да извършват песните, с които Сара и Барни получиха популярност по света като дует. Този музикален план има за цел да показа кънтри музиката в многото ѝ аспекти – класическа и модерна, в нейните американски и европейски разновидности. Барни и Сара образуват групата BARKS, в която с изключение на тях вземат участие Андрю Куглър (барабани, от Нешвил, САЩ), Калин Василев-Кели (китари), и Радослав Тодоров (клавишни).

Новата звезда на кънтри музиката в Съединени американски щати, Сара Харалсън, е родена в Нешвил. Концертира непрестанно, доста постоянно е на сцена дружно със звездите от първа големина в този род.

Барни Есвил е театралното име на Нейко Генчев, който с изключение на професионален музикант мултиинструменталист и композитор, е и издател, преводач, стихотворец, академични учител, държавник, основател и уредник, спонсор и участник в голям брой планове в региона на културата и историческо завещание. Представител на България в няколко интернационалните културни организации. Барни Есвил е в действителност първият български реализатор, който съумява да влезе в международната кънтри ранглиста Country Top 40 през 2022 година с песента Live For The Day. През 2023 година две песни, изпълнени дружно със Сара Харалсън, влизат в същата ранглиста – това са „ Hello My Friend “ и “Time and River “ – български шлагери по музика на Стефан Диомов и с британски текст от Барни Есвил. Те доближават надлежно до 15. и 13. място в най-престижната ранглиста за кънтри музика на Country Music Radio Nashville. По този метод българската музика доближава до голяма аудитория  – класацията се излъчва от към 1000 радиостанции по целия свят, по данни на CMR „ Hello My Friend “ до момента е имала над 5 милиона слушатели.

Песни по негови текстове извършват доста известни български реализатори. Работи в разнообразни музикални жанрове, само че последният му план е обвързван със остарялата му обич – кънтри музиката. Заедно със студийни музиканти от Нешвил, Съединени американски щати, и с български музиканти, той аранжира и извършва известни български песни в кънтри жанр и ги прави международно известни. Всъщност той е първият български реализатор, влезнал в международна ранглиста за занимателна музика.

В тазгодишното издание на Международния китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv  от 5 до 8 октомври ще види и чуе Марчин Дилла (Полша), Нино Д’Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио/Jazzta Prasta (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Северна Македония). Фестивалът се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Билети за GuitArt Festival Plovdiv  се продават в Билетен център пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен спектакъл (вход към АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „ Борис Христов “, в цялата мрежа на Eventim, както и на място преди събитията.

Следете вести за фестивала на www.facebook.com/guitartfest/  и www.guitart.bg
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР