Кандитат-президентът на БФС Димитър Бербатов реагира веднага на решението на

...
Кандитат-президентът на БФС Димитър Бербатов реагира веднага на решението на
Коментари Харесай

Бербо към Боби: Несъстоятелно! На ход е съдът

Кандитат-президентът на БФС Димитър Бербатов реагира незабавно на решението на Изпълкома на централата да не почете неговото, и на клубовете, които стоят зад него, предпочитание за осъществяване на ексклузивен конгрес на съюза. Както е известно от БФС отхвърлиха настояването, защото съгласно тях от 191 подписали се клуба 35 не дават отговор на условията, което значи, че останалите не вършат нужната 1/3.

Бербатов употребява страницата си във Facebook, с цел да отговори на управлението на централата, като написа, че причините за отхвърли на БФС са незаконосъобразни и добави, че в този момент на ход е съдът.

Ето какво написа Бербатов:

" Както към този момент е известно, огромна част от българските футболни клубове – постоянни членове на Българския футболен съюз, желаеха от Изпълнителния комитет на БФС да свика Конгрес, при избран в настояванията дневен ред. Въпреки извършената в безусловно сходство със Закона за юридическите лица с нестопанска цел и Устава на БФС процедура за свикването, Изпълнителният комитет на БФС отхвърли да се съобрази с настояването. Аргументите за този отвод са несъстоятелни и незаконосъобразни.

1. На първо място - изказванието на Изпълнителния комитет, че не всички претенции на клубовете съдържат решения на управителните им органи, не се поддържа от закона и уставите на съответните клубове. Няма законово условие или условие в Устава на БФС настояването на клубовете да се свика Конгрес да е утвърдено от управителните им органи. Освен това, не ни е известно в уставните документи на който и да е от членовете на БФС, отправили актуалното искане, да се съдържа условие за съблюдаване на процедура за авансово вътрешно одобрение от управителния орган на дейностите на законния представител. Дори и да имаше такова вътрешно условие, известно и абсолютно закрепено посредством правосъдната процедура е, че неналичието на вътрешно утвърждение от групов орган на ръководство на юридическото лице не се отразява на валидността на дейностите на законните представители на юридическите лица във връзка с трети лица.

2. Що се отнася до незачетеното искане на един от футболните клубове, направено посредством прокурист, необичайно е да се отхвърля правото на клуба да ръководи активността си при изключителни условия, до избора на нов легален представител, въз основата на постоянно направено упълномощаване. Дори и да не се зачете настояването, то не въздейства по никакъв метод на легитимността на подписката от футболните клубове за привикване на Конгрес, доколкото направените претенции значително надвишават нужния според закона и Устава на БФС брой претенции.

3. Не бихме желали да разясняваме този „ мотив “ на Изпълнителния комитет, да се съобразят с волята на клубовете по отношение на осъществяване на Конгрес - че разполагали с някакви контра-декларации от участващи в подписката клубове, с които те се отказвали от настояването си. Само ще отбележим, че към този момент е известно по какъв начин са събирани тези заявления за отдръпване на настояванията. Има основателни подозрения за насила и възползване от служебно състояние от страна на актуалното управление на БФС, за което са сезирани способените органи.

4. Когато забележим решението за привикване на конгрес на 18 март, вписано в Търговския указател, защото станахме очевидци на сходни обещания и преди, а три пъти конгресът се отменяше, тогава ще разясняваме!

5. Относно легитимноста на този Изпълнителен комитет и решенията, взети от него. След като Борислав Михайлов счита, че с подадената оставка от Петър Величков той към този момент не е член на Изпълнителния комитет, същото важи и за останалите 8 членове, подали оставка. По този метод извършеното съвещание на Изпълнителния комитет е без кворум! Още една причина той да не е законен!

СЕГА СЪДЪТ Е НА ХОД! "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР