Кандидатурата на Габриела Козарева за ръководител на Агенцията по вписвания

...
Кандидатурата на Габриела Козарева за ръководител на Агенцията по вписвания
Коментари Харесай

Симеонов за новия ръководител на Агенцията по вписванията: Никой не ни е питал

Кандидатурата на Габриела Козарева за началник на Агенцията по вписвания на мястото на Зорница Даскалова не е обсъждана на Политически съвет на ръководещата коалиция ГEPБ и " Обединени патриоти ". За тази кандидатура виновна само партия " Атака ". Това написа в публична позиция на управлението на партия Национален фронт за избавление на България (НФСБ).
" Политическа партия НФСБ изрично възразява против лансиране на фрагменти " през задния вход " и то от името на коалиция Обединени патриоти. Считаме сходно държание за неприемливо, тъй като разрушава доверието в ръководещата коалиция и не е потребно за страната ", написа още в формалната позиция на партията на вицепремиера Валери Симеонов, която е много сбита.
Припомняме, че предходната ръководителка на организацията - Зорница Даскалова, си потегли от поста поради срутва на Търговския указател, който и до през днешния ден (23 август) не е възобновен изцяло и не работят всичките му функционалности. Преди да застане отпред на Агенцията по вписванията, Даскалова работи в Комисията по защита на конкуренцията (КЗК). Тя влиза там през 2011 година като номинация на " Атака ", откакто ГЕРБ промени закона, с цел да бъде повишен съставът на Комисията. До 2016 година тя е част от Комисия за защита на конкуренцията и, гледай ти – от общо 33 преписки, касаещи директно или индиректно ползите на Делян Пеевски, 18 са отишли за решение при Даскалова, показва " Капитал " преди време. Става въпрос за двете промени в собствеността на " Булгартабак ", придобиването на 100% от " Телеграф ", " Монитор ", " Политика " и други издания от ирландеца Патрик Халпени, придобиването на " Канал 3 " от " Нова българска медийна група ", изкупуването от " Табак маркет " ( " Лафка " ) на 10 разпространителски компании в цялата страна, жалбата против класирането на Столичната община за пространството към НДК, което Комисия за защита на конкуренцията анулира, а след това " Водстрой 98 " завоюва (1.8 млн. лева.), водният цикъл на Враца (30 млн. лева, предоставен на консорциум, в който 99% се държат от " Водстрой 98 " ).
Веднага откакто стана ясно, че Козарева поема поста (тя пристигна от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, където беше шеф от февруари тази година насам), потеглиха подозрения, че и в този случай може да става дума за човек, непосредствен до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. А тази седмица министър председателят Бойко Борисов разгласи, че не е познавал Козарева, до момента в който кандидатурата ѝ за началник на Агенцията по вписванията не му била " подадена ".
" Когато имаш съдружно държавно управление, има отговорности написани и по назначението на длъжностни лица. Това ми беше подадено, аз не мога самичък да ги назначавам, не е и редно. Мисля, че ще се оправи ", съобщи Борисов и избегна въпроса дали Козарева е кандидатура на Пеевски.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР