Кандидатстудентските изпити по история на България и по журналистика /писмен/

...
Кандидатстудентските изпити по история на България и по журналистика /писмен/
Коментари Харесай

Кандидатстудентските изпити по история и журналистика в СУ

Кандидатстудентските изпити по история на България и по публицистика /писмен/ от първата изпитна сесия в Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще се състоят през днешния ден. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение. Изпитът по история на България е от 9.00 часа и продължава четири астрономически часа. Той се състои от два съставния елемент - насърчаване на тематика по даден исторически проблем и тест.

Предложената изпитна стратегия е формирана въз основа на образователното наличие по история на България за 11-и клас от наложителната подготовка. В нея са включени съществени проблеми, които са обединени в тематични кръгове и се отнасят до развиването на българската страна и на българското общество във времето от края на VII доникъде на XX в. Изпитната комисия ще формулира тематиките и разновидностите на теста в деня на изпита, тъй че те да покриват цялото образователно наличие, заложено в програмата по история на България. При започване на изпита ще се изтеглят две тематики, като всеки кандидат-студент ще има правото да избере и да написа по една от тях, както и един от тестовите разновидности, който се раздава на кандидат-студентите. Тестът включва въпроси от отворен и затворен вид от региона на политическата, стопанската, църковната и културната история на България през Средновековието, Възраждането и Новото време.

Основните цели на изпита са да ревизира историческите познания на кандидат-студентите, планувани в държавните просветителни условия за първо ниво, да ревизира уменията на кандидат-студентите за основаване на необорим текст по избран проблем, както и да ревизира равнището им на притежаване на книжовния български език. Писменият изпит по публицистика за кандидат-студенти от първата изпитна сесия в Софийския университет е от 14.00 часа и продължава три астрономически часа. Изпитът има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да основават повсеместен и приключен писмен текст по заложена тематика.

Работата може да бъде написана в свободно определена от създателя прозаична форма и в задоволителен за пълноценното разрастване на замисъла размер. Темите за писмения изпит ще са от актуалния публичен, политически, стопански и културен живот, отразен в българския периодически щемпел, в радиото, малкия екран и в интернет. Изпитната комисия ще формулира тематиките директно преди изпита. Изпитът ще стартира с изтеглянето на една тематика от кандидат-студент, като контролно ще се отворят най-малко още две тематики.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР